5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemiteri la foc automat

Demiteri la foc automat

Ministrul transporturilor şi agriculturii, Radu Berceanu, aflat sâmbătă la Craiova cu ocazia „înscăunării“ lui Eugen Georgescu în funcţia de prefect de Dolj, a afirmat că directorii pesedişti de la deconcentrate vor fi schimbaţi până marţi. Între timp, Berceanu l-a numit pe fostul prefect Nicolae Giugea secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi a dat ordin ARR-ului să caute autocarele lui Nica.

Radu Berceanu a declarat că schimbările din funcţii ale directorilor numiţi de PSD la instituţii deconcentrate au început de săptămâna trecută. „Directorii numiţi de PSD vor părăsi aceste instituţii începând de… vineri, adică de ieri, continuând cu azi (sâmbătă – n.r.), cu mâine, cu luni şi sper că terminăm marţi. La Dolj, cred că încă nu au ajuns nişte schimbări, dar vă asigur că o să ajungă“, a spus ministrul transporturilor şi agriculturii. Berceanu a dat exemplu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, spunând: „Să nu credeţi că vom putea să mergem cu doamna inspectoare de la învăţământ, care ne-a arătat un deosebit profesionalism în a da afară pe toată lumea care nu gândea, simţea, executa şi visa şi noaptea în direcţia PSD şi, în orice caz, n-o să punem altă persoană decât pe Diana Buşoi, care, cred eu, din punct de vedere profesional, este de departe mult mai bună, iar din punct de vedere al instaurării unei terori politice este de departe cu totul altfel“.
În ceea ce priveşte Ministerul Agriculturii, Berceanu a anunţat „discret“ că l-a numit secretar de stat pe fostul prefect de Dolj Nicole Giugea, care ocupa postul de director al Agenţiei Domeniilor Statului. „Eu am fost şi aseară la minister împreună cu domnul Nicolae Giugea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. S-ar putea să mai fie numiri şi de la Dolj, nu ştiu dacă şi secretari de stat. La Ministerul Agriculturii erau patru secretari de stat. Unul era al nostru, şi se ocupa cu datul muştelor afară din sediu în mod ştiinţific, deşi este doctor în dezvoltare rurală, inginer agronom Hoinaru. În locul celor trei care au fost eliberaţi din funcţii ieri (vineri – n.r.), eu am propus această numire şi o să rămână doi secretari de stat în această perioadă interimară“, a mai spus ministrul agriculturii şi transporturilor.

ARR a cercetat autocarele închiriate de alegeri

Referitor la ieşirea PSD-ului de la guvernare şi revocarea lui Dan Nica din funcţia de ministru în urma declaraţiilor pe care acesta le-a făcut la Craiova, Berceanu a anunţat că a cerut Autorităţii Rutiere Române (ARR) să prezinte o situaţie cu autobuzele şi microbuzele din ţară închiriate pentru zilele în care se desfăşoară alegerile prezidenţiale. „Eu i-am dat ordin lunea trecută domnului Râpea de la PSD, care conduce ARR, să ia din toate judeţele şi, până la sfârşitul săptămânii, să îmi dea un rezultat concret, cu nişte hârtii clare“, a spus Berceanu, adăugând că va prezenta raportul la începutul acestei săptămâni. „Practic, nu sunt închiriate mai deloc. Sunt închiriate în nivel normal, câteva procente. O să văd exact documentele pentru că domnul Râpea a avut termen până la sfârşitul săptămânii. Am vorbit la telefon, mi-a spus că a terminat materialul. Concluzia este că nu se susţine în nici un fel o astfel de chestiune“, a declarat ministrul.

Cauza accidentului feroviar de la Cârcea, lipsa banilor

Întrebat despre noutăţi în ancheta accidentului feroviar de la Cârcea, Radu Berceanu nu a mai susţinut cu aceeaşi încredere varianta că ar fi fost un act criminal. „Eu am văzut ulterior declaraţiei mele tot felul de interpretări la nai, la caval şi la alte instrumente de gură. Vă aduc aminte că atunci v-am spus care erau primele păreri ale celor care efectuau ancheta. Nu ştiu dacă, mergând mai departe pe firul anchetei, o să se confirme acele prime păreri sau o să se constate că a fost vreo coincidenţă şi că adevăratul miez al accidentului a fost cu totul altul“, a declarat acesta. În opinia lui Berceanu, accidentele feroviare din ultima vreme au drept cauză subfinanţarea Ministerului Transporturilor. „Din cauza lipsei banilor, de 20 de ani încoace. Până la urmă, aici e rădăcina tuturor lucrurilor. Au fost sume extrem de mici alocate pentru investiţii, modernizări, reparaţii, iar probabilitatea de a apărea probleme e ceva mai mare“, a motivat Berceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

73 COMENTARII