10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBazinul Olimpic, în paragină

Bazinul Olimpic, în paragină

Principalul punct pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din Drobeta Turnu Severin a fost situaţia în care se află în prezent bazinul olimpic de înot din municipiu. Deşi este singurul recunoscut de Federaţia Română de Nataţie, din partea de sud-vest a României, ministerul nu a arătat prea mult interes în păstrarea lui. De câteva luni, bazinul este închis publicului. Motivul pentru care s-a luat această hotărâre a fost acela că, în luna mai a acestui an, mai multe bucăţi din tavan au picat.
Consilierul local Felix Manta, totodată şi director al Clubului Sportiv Municipal din Drobeta Turnu Severin, le-a explicat celorlalţi consilieri locali, dar şi primarului Constantin Gherghe, cât de gravă este situaţia.
„Este totuşi un bun al municipiului, unul pe care nu multe oraşe îl au, şi este păcat să îl pierdem. Să nu uităm că aici s-au antrenat mulţi campioni. Este singurul bazin olimpic de la Arad până la Piteşti. Eu am făcut până acum mai multe demersuri la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a fi alocate fondurile necesare pentru reparaţiile de care avem atât de multă nevoie“, a spus în şedinţă directorul CSM, Felix Manta.
Potrivit lucrătorilor de la Siguranţa în Construcţii, dacă într-o iarnă grosimea stratului de zăpadă depăşeşte 10 cm, există pericolul ca acoperişul să cadă şi să antreneze în acelaşi timp şi zidurile, situaţie în care toată clădirea ar fi în pericol de a se prăbuşi.
„Chiar cu zece minute înainte de a se prăbuşi prima porţiune din tavan, câţiva elevi de clasa I tocmai terminaseră antrenamentul la înot, deci pot spune că am avut mare noroc fiindcă nu s-a produs o tragedie. Noi avem 400.000 de lei, ne mai trebuie 700.000 de lei. Dacă este vreo posibilitate să ne ajutaţi, vă rog să o faceţi“, a declarat Felix Manta.
Primarul Severinului, Constantin Gherghe, şi-a exprimat şi el îngrijorarea: „Nu putem să îl lăsăm aşa, că îl pierdem. Dacă nu se implică ministerul, trebuie să o facem noi, consiliul local“, a declarat Constantin Gherghe, edilul-şef al municipiului Drobeta Turnu Severin.
Licitaţia pentru lucrările de reabilitare a clădirii va fi făcută în cel mai scurt timp pentru a nu pierde cei 400.000 de lei existenţi, iar restul de bani vor fi plătiţi din bugetul pe 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS