12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Dolj, sat fără câini

Prefectura Dolj, sat fără câini

Doljul a rămas fără „guvernul“ din teritoriu luni, când prefectul Florin Stancu era încercat, probabil, de vii emoţii la concursul de la Bucureşti pentru funcţia pe care o ocupă acum prin delegaţie, iar subprefectul Cristian Şovăilă era plecat prin judeţ „din ordinu' lu' şefu'“.

În ceea ce îl priveşte pe Eugen Georgescu, al doilea subprefect de Dolj, consilierii prefecturii se întrebau pe unde ar putea fi. Se pare că prefectul Florin Stancu a uitat să-şi delege atribuţiile către una dintre cele două „mâini drepte“ pe care le are, dar nu a uitat să semneze fiecăruia dintre subprefecţi câte o „scutire“ pentru ziua de luni, aceeaşi când ştia că va fi plecat la Bucureşti pentru examenul în faţa comisiei ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici). Surprinşi de golul din prefectură, am încercat să aflăm pe unde ar putea fi oamenii fără de care, în cazul nefericit al unei situaţii de urgenţă, nimic nu se poate face. După lege, aşa cum scrie şi pe pagina de internet a instituţiei, în cazul unei situaţii de urgenţă, prefectul sau cel care îi ţine locul este cel care trebuie informat în primul rând şi este cel care dispune măsurile şi controlează întreaga activitate desfăşurată. Ca exemplu, dacă are loc un eveniment unde e nevoie de intervenţia Jandarmeriei, forţele de ordine nu o pot face fără ordinul prefectului.

Uite şefu', nu e şefu'

În mod normal, atunci când lipseşte, prefectul îşi transmite prerogativele către unul din subprefecţi, printr-un ordin. Numai că nu are nici o legătură ce s-a întâmplat luni cu procedurile stabilite de lege. Cine a rămas să conducă Prefectura Dolj? Contactându-i telefonic pe cei doi subprefecţi, am aflat că Eugen Georgescu era plecat, de asemenea, la Bucureşti pentru a-şi ridica dosarul de la ANFP, după ce a depus vineri cerere de retragere din concursul pentru postul de prefect. Subprefectul a fost suficient de grijuliu încât, neputând să vorbească la telefon în momentul respectiv, a trimis un SMS prin care ne-a informat că are delegaţie conformă. Altfel spus, prefectul şi-a dat acordul şi l-a învoit luni de la serviciu. Vecinul de treaptă ierarhică al lui Georgescu, dar cu aspiraţii mai mici, Cristian Şovăilă, a declarat şi el că „am delegaţie pentru azi. De ce, e vreo problemă? Eu ştiam că Georgescu e la conducere astăzi“. Întrebat despre un punct de vedere oficial al instituţiei, consilierul Gabi Anghel, responsabilul de relaţia cu publicul în cadrul prefecturii, a declarat că „domnul prefect este plecat la Bucureşti, domnul subprefect Şovăilă este în judeţ, cu treburi legate e prefectură, iar Georgescu nu ştim unde este, asta ne întrebăm şi noi“. Potrivit declaraţiilor celor doi subprefecţi, nici unul dintre aceştia nu a fost delegat la conducerea instituţiei de către Florin Stancu. Prefectul nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII