8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile din Gorj, la mâna hoţilor

Şcolile din Gorj, la mâna hoţilor

Peste două treimi din unităţile de învăţământ gorjene nu beneficiază de pază şi nimeni nu îi verifică pe cei care intră în şcoli sau la cursuri.

Majoritatea şcolilor din Gorj sunt la îndemâna vizitatorilor nepoftiţi şi chiar a hoţilor. În ciuda faptului că, faţă de anul trecut, numărul unităţilor de învăţământ care beneficiază de pază s-a dublat, cel al şcolilor nepăzite este în continuare foarte mare. Din centralizarea efectuată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj rezultă că din cele 407 unităţi de învăţământ, numai 71 (şcoli generale, licee, colegii, şcoli tehnice şi şcoli speciale) sunt păzite. Astfel, 46 de unităţi de învăţământ au asigurată paza cu ajutorul personalului propriu (33 în mediul urban şi 13 în mediul rural), patru au angajat firme de pază, 14 sunt păzite de poliţişti comunitari, iar şapte beneficiază de dispozitive de pază mixte. Potrivit aceleiaşi surse, în 35 de şcoli este asigurată paza şi pe timpul orelor de curs, iar la 86 de unităţi de învăţământ (19 în mediul urban şi 67 în mediul rural) au fost montate sisteme de alarmă împotriva efracţiei.

Elevii sunt monitorizaţi video  

Conform statisticilor IPJ Gorj, 52 de unităţi de învăţământ sunt monitorizate video prin sisteme de televiziune cu circuit închis, 32 dintre ele fiind din mediul rural. „Având în vedere numărul redus de unităţi de învăţământ asigurate cu pază şi sisteme tehnice de alarmare, trebuie să fie luate o serie de măsuri. Se impune reanalizarea împreună cu consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare a gradului de siguranţă pe care îl prezintă fiecare unitate în parte, stabilind necesităţile de realizare a împrejurimilor, securizarea clădirilor, îmbunătăţirea iluminatului. De asemenea, trebuie montate sisteme de alarmare împotriva efracţiei şi luate măsuri menite să sporească nivelul de siguranţă al şcolilor. Conducătorii unităţilor de învăţământ vor identifica şi cu ajutorul angajaţilor posturilor de poliţie locale soluţii eficiente de organizare a controlului accesului în şcoli. Am constatat cu plăcere că multe şcoli au introdus uniforme în funcţie de profil. Este un element care asigură o ordine şi uşurează munca celor care asigură paza în incinta unităţilor de învăţământ“, a declarat Viorel Salvador Caragea, şeful IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII