14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcedieri cu scandal la RAT Craiova

Concedieri cu scandal la RAT Craiova

A izbucnit conflictul între conducerea RAT Craiova şi sindicaliştii Regiei. Aceştia acuză administratorii RATC că vor acum să dea oameni afară în condiţiile în care nu a trecut un an de când s-au făcut angajări, printre cei aduşi în serviciu fiind şi viitorul ginere al directorului.

Conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova a propus, săptămâna trecută, la şedinţa Consiliului de Administraţie, ca 28 de angajaţi să fie daţi afară, scopul disponibilizării fiind acela de a reduce cheltuielile. Consiliul de Administraţie (CA) a aprobat o nouă organigramă a Regiei, cu 28 de posturi restructurate, care a fost înaintată consiliului local. Hotărârea de a trimite în şomaj 28 de oameni, în majoritate personal tesa şi de reparaţii, a declanşat protestele sindicaliştilor Regiei. Emilian Fieruţ, unul dintre liderii sindicaliştilor de la RAT, a explicat că în nota de fundamentare a hotărârii CA de a disponibiliza din personal se arată că o măsură anticriză a fost încetarea angajărilor în 2009, lucru care ar fi fals. „Aveam patru consilieri juridici, au mai angajat doi, în februarie şi martie 2009. Acum, conducerea vine şi îmi cere desfiinţarea unui post de consilier juridic la Departamentul achiziţii, adică acolo unde este cea mai mare nevoie. Acum se dau oameni afară, dar, pe 3 noiembrie 2008, domnul director l-a angajat ca economist pe Ionuţ Bondoc, viitorul ginere“, a declarat Emilian Fieruţ. „Nu este nici un viitor ginere, nici altceva. Ce spune domnul Fieruţ e treaba dumnealui. Din punctul meu de vedere, am procedat conform normelor în vigoare“, a spus directorul RAT Craiova, Marian Teodorescu, refuzând să facă alte comentarii.
Marius Buzilă, purtătorul de cuvânt al RAT, a susţinut că, până în prezent, conducerea a făcut tot posibilul să evite concedierile. „Sindicatele au fost informate cu privire la această restructurare. Doar s-au stabilit nişte posturi din organizarea actuală a RAT, dar persoanele nu au fost stabilite nominal. În cadrul şedinţei de consiliu s-a discutat ca nominalizările să fie făcute împreună cu sindicatele“, a declarat Marius Buzilă. Acesta a adăugat că disponibilizarea a 28 de oameni din totalul de 915 angajaţi este o măsură de a evita o concediere colectivă, ceea ce ar însemna în jur de 100 de angajaţi. În replică, Emilian Fieruţ a declarat că a deschis deja o acţiune în instanţă pentru suspendarea hotărârii Consiliului de Administraţie al Regiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

79 COMENTARII