21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentura de ocolire a Severinului creează nemulţumiri

Centura de ocolire a Severinului creează nemulţumiri

Centura de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin creează din nou probleme pentru autorităţile locale, dar şi pentru cele judeţene. Cei 12 kilometri de centură ar trebui să fie finalizaţi la sfârşitul acestui an, însă va mai dura ceva până o să fie gata. Nu banii sunt problema, ci proprietarii celor 22 de case din vecinătatea centurii, care sunt nemulţumiţi pentru că, o dată cu finalizarea lucrărilor, accesul în gospodăriile lor va fi îngreunat.
Nemulţumirile severinenilor au ajuns în scris pe masa prefectului judeţului Mehedinţi, Ion Mâţu.
Pentru rezolvarea acestei probleme, prefectul împreună cu primarul municipiului, Constantin Gherghe, dar şi cu reprezentanţi ai firmei constructoare au mers la faţa locului pentru a se consulta cu proprietarii şi a găsi o soluţie.
 „Am stat de vorbă cu oamenii, am ascultat şi opiniile consultantului şi proiectantului lucrării şi am decis ca lucrările să fie atent supravegheate de specialişti din cadrul primăriei municipiului şi instituţiei prefectului. Va fi amenajat un drum special de acces de-a lungul şoselei de centură şi la fiecare două-trei case va fi lăsată o cale de ieşire la drumul principal. Este soluţia pe care am propus-o proiectantului şi constructorului“, a spus prefectul Ion Mâţu.
Acesta a mai declarat că de-a lungul şoselei de centură va fi ridicat un zid care să-i protejeze pe locatari şi de zgomotul produs de maşinile de mare tonaj care vor circula pe aici. Lucrările sunt în desfăşurare, iar constructorul a realizat deja o treime din cei 12 kilometri de centură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU