27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlro dă afară 74 de angajaţi

Alro dă afară 74 de angajaţi

74 de salariaţi din cadrul Alro Slatina vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul lunii octombrie. Reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt au discutat ieri cu o parte din angajaţi în vederea asigurării măsurilor de preconcediere.
Luna trecută, conducerea fabricii notificase AJOFM că va disponibiliza 147 de angajaţi. După ce muncitorii vizaţi, dar şi conducerile sindicatelor au contestat deciziile luate de unitate, pe lista neagră mai rămăseseră 125 de persoane. Ieri, reprezentanţii Agenţiei au fost informaţi de conducerea unităţii că, de fapt, numărul persoanelor care au rămas pe lista disponibilizărilor s-a redus la 74.
„74 de angajaţi din cadrul Alro Slatina vor fi disponibilizaţi. Aceştia au fost repartizaţi să se prezinte la sediul instituţiei pe parcursul a patru zile, după cum urmează: 23 şi 26 septembrie, respectiv 10 şi 11 octombrie“, a informat Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a AJOFM.
Angajaţii disponibilizaţi vor primi lunar 60% din salariul de încadrare înmulţit cu numărul de ani lucraţi în societate, la care se adaugă 75% din salariul minim şi, în funcţie de vechime, 10% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.  
Varianta voluntariatului oferă muncitorilor care aleg această soluţie 60% din salariul de încadrare înmulţit cu numărul de ani lucraţi în societate, la care se adaugă un pachet salarial de 16.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII