24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS: Fabrica de Avioane trebuie vândută urgent

AVAS: Fabrica de Avioane trebuie vândută urgent

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache, se teme că, în curând, creditorii ar putea cere insolvenţa Fabricii de avioane din Craiova. Continuarea procesului de privatizare de către AVAS ar reduce costurile.
Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a afirmat ieri că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) ar trebui să se hotărască asupra procesului de privatizare al Avioane Craiova (AVIO), întrucât creditorii ar putea cere în curând insolvenţa companiei.
„Este un caz atipic. Ea (compania – n.r.) este în portofoliul OPSPI. Să fie foarte clar: OPSPI poate să stabilească, fără să consulte AVAS, ce se va întâmpla cu procesul de privatizare la Avioane Craiova. Fie îl va relua independent, fie va stabili doar o strategie, de comun acord cu noi, iar procesul se va derula prin AVAS. E o decizie pe care o va lua OPSPI. Un lucru este cert în legătură cu Avioane Craiova: decizia trebuie luată foarte, foarte repede, întrucât creditorii au început să bată la uşa uzinei şi e posibil să ne trezim şi cu solicitări de insolvenţă“, a spus şeful AVAS.
Potrivit lui Ursache, unul dintre argumentele pentru care procesul ar trebui derulat prin AVAS este faptul că în cadrul Autorităţii este constituită deja comisia de privatizare. „Aici există toată documentaţia şi întreaga arhivă, aici sunt toate datele privind indicatorii tehnico-economici, contractele societăţii, evoluţia din ultimii ani“, a mai spus Ursache, precizând că OPSPI nu a informat AVAS cu privire la termenul până la care va fi luată o decizie.
„Continuarea de către AVAS, după părerea mea, ar fi o formă de a reduce costurile, în sensul că această continuitate ar face mai uşor procesul“, a adăugat şeful Autorităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU