11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Ioana a câştigat

Slătineanca Ioana Anuţa va reprezenta România la concursul Eurovision Junior 2009 din Ucraina. Ea a câştigat preselecţia naţională, surclasându-i pe ceilalţi concurenţi la televoting şi primind şi zece puncte din partea juriului de specialitate.

Voturile prin SMS pe care Ioana Anuţa le-a primit sâmbătă seară au propulsat-o pe primul loc al clasamentului la preselecţia naţională pentru Eurovision Junior 2009. Ea va reprezenta România la concursul ce se va desfăşura în luna noiembrie la Kiev, în Ucraina, cu piesa „Ai puterea în mâna ta“, o compoziţie proprie. Piesa a ieşit câştigătoare din alte 15, concurenţa fiind acerbă.
Cele cinci dansatoare din Oradea care au urcat pe scenă alături de Ioana, dar şi reprezentaţia sa artistică au convins publicul şi juriul să o trimită pe aceasta în Ucraina. Cântecul ei a primit 12 puncte din partea publicului şi zece din partea juriului de specialitate, obţinând astfel cel mai mare punctaj.
Ioana mărturiseşte că nici acum nu-i vine să creadă ce i se întâmplă şi spune că trăieşte într-un vis. „Eram în transă, nu mi-a venit să cred că am câştigat, nici acum nu-mi vine să cred. Este primul an în care am trimis o piesă la Eurovison şi am şi câştigat“, a spus Ioana. Ea a povestit şi despre atmosfera din culisele spectacolului, unde a fost susţinută de ceilalţi concurenţi, şi a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au votat-o prin SMS. „A fost o atmosferă superbă. Eram acolo, în Camera Verde, şi toţi mă încurajau şi strigau: «Ioana, Ioana!». Cei din Oradea şi din Slatina sunt sigură că ne-au susţinut şi le mulţumim tuturor celor care ne-au votat. Eu aveam aproape 900 de voturi, iar următorul, cam 500“, a mai spus ea.

Mama şi tata, singura susţinere

În spatele ascensiunii Ioanei au fost întotdeauna părinţii ei, Marius şi Cosmina, care au urmat-o la toate spectacolele la care a participat, indiferent de distanţa pe care erau nevoiţi s-o străbată. Şi sâmbătă, emoţiile cele mai mari le-au avut tot ei, susţinând-o pe fetiţa lor, care a devenit o stea. „O atmosferă de concurs frumoasă şi tensionată în acelaşi timp. Toţi au muncit, dar la ei votul publicului a fost zdrobitor. Au exersat extraordinar de mult. În spatele celor două minute se află foarte multă muncă“, a mărturisit Cosmina Anuţa, mama Ioanei.
Părinţii Ioanei spun că dincolo de susţinerea morală pe care i-au oferit-o necondiţionat, pentru a ajunge departe, în acest domeniu este nevoie şi de sprijin  financiar. Ei speră că succesul Ioanei de la preselecţia naţională Eurovision Junior va determina autorităţile locale să o susţină şi material. „Sperăm ca şi autorităţile locale să ne ajute acum. Facem parte din comunitatea locală, nu vrem să deranjăm pe nimeni, dar până acum doar ziarele şi televiziunea au susţinut-o. La nivelul acesta trebuie mult mai multă susţinere materială, care pe noi ne depăşeşte“, a spus Marius Anuţa.

Speranţe în victorie

Ioana spune că pe 21 noiembrie va merge la Kiev cu fruntea sus şi cu gândul la victoria cea mare, considerând că de acum are numai de câştigat. Ea spune că piesa sa a primit deja comentarii pozitive din străinătate şi are încredere că poate reuşi. „Mă duc la Kiev să câştig, desigur! Deja am văzut nişte comentarii pozitive pe youtube şi pe alte site-uri. Sper să nu dezamăgesc“, a spus Ioana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU