17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă 20 de zile de arest pentru fiul poliţistului

Încă 20 de zile de arest pentru fiul poliţistului

Craioveanul Ionuţ Dinu, fiul de poliţist cercetat pentru omor după ce a împuşcat-o în cap pe Alexandra Iancu cu arma de vânătoare a tatălui, va rămâne încă 20 de zile în spatele gratiilor, după cum a decis Tribunalul Dolj la solicitarea procurorilor. Dacă judecătorii nu ar fi dispus prelungirea arestului preventiv, Dinu ar fi fost pus în libertate mâine.
În dimineaţa zilei de 25 iunie, Alexandra Iancu, în timp ce se afla în locuinţa familiei Dinu, a fost împuşcată în cap de Ionuţ, cu o armă de tir UMC cu glonţ, de calibrul 5,6 milimetri. Tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova în stare gravă, însă a doua zi, în ciuda eforturilor medicilor de a o ţine în viaţă, a decedat. După incident, atât Ionuţ Dinu, cât şi tatăl său au susţinut că arma s-a descărcat accidental, aceasta căzându-i din mână tânărului în timp ce a trecut cu ea prin faţa camerei în care se afla Alexandra. Această variantă a fost însă infirmată atât de raportul criminaliştilor, cât şi de cel al armurierilor Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice Dolj, care au arătat că arma nu s-a descărcat accidental, iar traiectoria glonţului a fost descendentă, ca şi când autorul ar fi ochit înainte să tragă.
Cercetările în acest dosar sunt aproape încheiate. Mai lipseşte doar rezultatul expertizei complexe, balistică şi traseologică, solicitată de procurorul-anchetator la Bucureşti, însă nefinalizată până în prezent. Unul dintre motivele acestei întârzieri ţine de găsirea cu mare greutate a resurselor financiare pentru achitarea expertizei necesare în dosar. Săptămâna trecută, au fost obţinute fondurile şi s-a achitat contravaloarea expertizei, rezultatul său fiind aşteptat, probabil, săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII