17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu le cere magistraţilor să intre în legalitate

Băsescu le cere magistraţilor să intre în legalitate

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut joi magistraţilor, la şedinţa CSM, să reia judecarea proceselor şi să intre în legalitate. „Vreau să ştiţi interpretarea mea, dacă are vreo valoare pentru dumneavoastră. Faptul că nu funcţionează instanţele, că nu se judecă, este împotriva legii. Unii dintre dumneavoastră nici n-aveţi curaj să spuneţi cuvântul grevă, dar asta este, în termeni reali. Justiţia trebuie să intre imediat în legalitate. Este o solicitare pe care v-o adresez: intrarea în legalitate a justiţiei“, a declarat şeful statului, precizând: „Cei păgubiţi nu sunt politicienii, ci justiţiabilii“.
„Mi-e greu s-o numesc grevă pentru că în lege vă este interzis să faceţi grevă“, a mai spus apoi preşedintele, arătând că este important să se dea azi „un semnal de la CSM“.
Preşedintele a intrat apoi într-un dialog cu Mona Pivniceru, preşedinta AMR. Aceasta l-a acuzat că a venit cu opinia deja formată. „Deja aţi calificat acţiunea noastră ilegală“, i-a spus Pivniceru. Băsescu i-a replicat că îi cunoaşte părerile şi a susţinut că este important ca magistraţii să-şi reia activitatea.
Anterior intrării în şedinţă, Băsescu a discutat câteva minute cu Virgil Andrieş, preşedintele CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU