16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumuri de calvar în Mehedinţi

Drumuri de calvar în Mehedinţi

Există în Mehedinţi drumuri judeţene pe care nu se poate circula. Gropile s-au transformat în adevărate cratere, iar şoferii au început să caute rute ocolitoare, pentru a evita calvarul.

Autorităţile locale din comuna Devesel nu mai fac faţă sesizărilor şi reclamaţiilor venite de la şoferii care îşi distrug maşinile, însă rezolvarea nu stă în puterea administraţiei locale. Autorităţile judeţene sunt cele care ar trebui să reabiliteze drumul, care de aproape 30 de ani nu a mai fost asfaltat.
„Ne pare rău că trebuie să spunem că drumurile care fac legătura între comuna Devesel şi Rogova arată jalnic, dar noi nu putem să facem nimic, din păcate. De trei ani, starea drumurilor s-a înrăutăţit, dar nu primim nici un sprijin de la judeţ“, a declarat Nicolae Gheorghiţă, viceprimarul comunei Devesel. În ultimii trei ani, situaţia s-a înrăutăţit, iar drumurile au devenit aproape impracticabile. De la judeţ au venit doar promisiuni. „Gropile sunt adevărate cratere, iar atunci când plouă mai mult, acest tronson devine un calvar. Pur şi simplu, nu ai ce să ocoleşti. Avem promisiuni că se va repara. Au venit cei de la judeţ, au măsurat, au marcat, dar doar atât, nimic mai mult. Aşteptăm“, a declarat Ion Poparadu, administrator drumuri Primăria Devesel.

Şoferii oftează şi trec mai departe

„Nu am ce să mai spun. Cei de la drumuri ne cer tot felul de taxe ca să putem circula, dar ei nu ne creează nici o condiţie. Am fost prin mai multe ţări şi nu am văzut niciunde ca la noi. Asta e ţara în care trăim“, a spus un şofer nemulţumit.
În unele locuri, gropile sunt atât de mari încât, dacă intri cu maşina, rişti să rămâi blocat.
Administraţia locală din comuna Devesel nu poate face nimic, decât să spere că autorităţile judeţene îşi vor respecta promisiunile şi până la sfârşitul anului se va reabilita măcar o parte din Drumul Judeţean 676. Până atunci, maşinile de mare tonaj circulă în continuare, iar pe zi ce trece gropile se adâncesc şi mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU