11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Aurelian Temişan, încrezător în succesul ediţiei din acest an a Festivalului „Cerbul de Aur“
Solistul craiovean Aurelian Temişan va prezenta alături de Mihai Constantin, Delia Budeanu, Alexandra Tararache, Raluca Hogyes, Irninis Miricioiu, Viorica Macovei şi Gelu Voicu ediţia din acest an a Festivalului „Cerbul de Aur“. Vedeta TVR este convinsă că ediţia 2009  va fi un spectacol de excepţie.
„«Cerbul de Aur» are o carte de vizită cu greutate. Este singurul festival internaţional de muzică pop pe care îl are România şi cel mai mare din Europa. Am văzut lista concurenţilor şi sunt convins că va fi o luptă strânsă şi de calitate. Şi recitalurile sunt o surpriză şi o mare bucurie pentru mine, atât cele româneşti, cât şi cele străine. Anul acesta, nume precum Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro, dar şi artişti români de mare valoare vor anima scena de sub Tâmpa. Merită să fii părtaş la un asemenea festival, care a făcut istorie de-a lungul vremii“, a declarat Aurelian Temişan.

Bani de la „hoţii de buzunare“
Lumea pare să se fi întors cu susul în jos la Londra. După cum informează Krone.at, mai nou, dacă cineva vă bagă mâna în buzunar, nu înseamnă neapărat că tocmai aţi căzut victima unui hoţ de buzunare. În prezent, se învârt pe străzile Londrei în jur de 20 de bărbaţi care pun bancnote în buzunarele trecătorilor. După cum se ştie, oraşele mari, ca Londra, sunt foarte populare printre hoţii de buzunare. Mai nou însă, aceia dintre ei, care între timp par să se fi „pocăit“ au decis să dea bani localnicilor şi turiştilor pe care i-au „buzunărit“ ani la rând. Sumele variază între 5 şi 20 de lire sterline. Această iniţiativă originală este sponsorizată de un furnizor de servicii de internet, care a pus la dispoziţie suma de 100.000 de lire sterline, pentru ca foştii infractori să îşi mai „spele“ din păcate. În ceea ce îi priveşte, aceştia sunt extrem de mulţumiţi de noua lor meserie. „Te simţi bine atunci când poţi să dai ceva înapoi. În aceste vremuri de criză, oamenii probabil se bucură de câteva lire în plus“, a spus Chris Fitch. Acesta a adăugat: „De fiecare dată când pun nişte bani în buzunarul unor oameni străini, mă simt mai puţin vinovat pentru ce am făcut înainte“.

„Sore ike! Anpanman“ – desene animate de Cartea Recordurilor
„Sore ike! Anpanman“ este un serial de desene animate japonez cu totul deosebit. După cum informează Haisentito.it, serialul a reuşit să intre în Cartea Recordurilor datorită numărului său impresionant de personaje. Nici un alt film de desene animate realizat până acum nu a reuşit să atingă această performanţă. În luna martie, „Sore ike! Anpanman“ avea 1.768 de personaje diferite. În Japonia, acesta este unul dintre cele mai populare seriale de desene animate, fiind în topul preferinţelor încă de la lansarea din 1988. Succesul uriaş de care se bucură se datorează, probabil, tocmai acestor personaje, ale căror nume pot fi asociate cu denumirile de mâncăruri. „Ne bucurăm de onoarea de a ne afla în Cartea Recordurilor, mai ales că acest serial se transmite de 21 de ani. Cei care erau copii în 1988, acum au devenit adulţi, însă, cu toate acestea, continuă să urmărească aventurile lui Anpanman împreună cu copiii lor“, a comentat producătorul serialului. În plus, el a ţinut să facă o precizare: „În realitate, serialul are peste 2.000 de personaje, însă regulile pentru a intra în Cartea Recordurilor sunt foarte severe şi au fost recunoscute doar 1.768“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS