12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionarii Primăriei Târgu Jiu, depăşiţi de numărul amenzilor

Funcţionarii Primăriei Târgu Jiu, depăşiţi de numărul amenzilor

Funcţionarii Primăriei Târgu Jiu sunt depăşiţi de numărul mare al amenzilor de circulaţie pe care trebuie să le încaseze. La Direcţia Publică de Venituri se înregistrează lunar aproximativ 3.000 de procese-verbale de constatare a contravenţiei. „Procesele-verbale presupun verificarea în evidenţa computerizată a contribuabilului sancţionat, urmată de deplasarea în teren a inspectorilor pentru identificarea acestuia şi, numai după această dublă identificare, se confirmă şi se debitează procesul-verbal“, a spus Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu.
În prima jumătate a acestui an au fost înregistrate 17.500 de procese-verbale de contravenţie, din care 5.220 au fost restituite organelor emitente, ca urmare a unor vicii de formă sau de fond. De asemenea, 8.617 procese-verbale au fost achitate în termen de 48 de ore. „Direcţia Publică de Venituri întâmpină greutăţi în identificarea persoanelor sancţionate de organele de poliţie, întrucât foarte multe şi-au înstrăinat locuinţele fără a-şi perfecta actele de identitate conform domiciliului. Alţi contribuabili locuiesc fără forme legale în alte localităţi sau chiar au părăsit ţara de mai mult timp“, a precizat Mariana Budulan.
Ca urmare a neîncasării amenzilor, inspectorii fiscali au emis, în prima parte a anului, 4.500 de somaţii de plată, titluri executorii şi adrese de propriri pe salarii şi pensii. De asemenea, a fost luată măsura aplicării sechestrului pentru 16 datornici. Bunurile acestora au fost sechestrate, evaluate şi valorificate prin licitaţie publică, potrivit legii. 11 dosare au fost trecute în insolvenţă de plată ca urmare a neidentificării persoanelor sancţionate sau a decesului acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS