10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu apărut primele oferte pentru Revelion

Au apărut primele oferte pentru Revelion

În plin sezon estival, oferta agenţiilor de turism s-a îmbogăţit deja cu pachetele pentru Revelion. Cele mai diversificate oferte sunt pentru Austria, destinaţia preferată de români în anii trecuţi.

Chiar dacă mulţi craioveni încă îşi planifică zilele libere din perioada de vară, agenţiile de turism şi-au îmbogăţit oferta (care în această perioadă conţine foarte multe sejururi  last minute) cu pachetele de Revelion. „Pentru destinaţiile din afara României au început să apară primele oferte în luna iunie. Pentru ţara noastră, primele oferte pentru Revelion 2009-2010 au fost făcute la începutul acestei luni“, a declarat Cristina Mitran, agent de turism la Marshall Turism. Comparativ cu anul trecut, ofertele au apărut cu câteva luni mai devreme. Totuşi, reprezentanţii agenţiilor nu consideră că situaţia este generată de criza financiară. „Anul acesta, ofertele pentru Revelion au fost prezentate mai devreme decât în anii trecuţi, când apăreau, în general, începând cu luna septembrie. Cred că este un mod de a informa cât mai bine potenţialii clienţi, nu neapărat o soluţie de criză a hotelierilor“, a explicat Adi-Nicoleta Curelea, directorul agenţiei de turism Click-Tour.

Oferte pornind de la 150 euro/persoană

În funcţie de buget şi de timpul pe care vor să-l aloce minivacanţei de Revelion, craiovenii pot alege între pachete în Thailanda (pornind de la aproximativ 1.300 euro/persoană/6 nopţi cu mic dejun, cină festivă şi transport cu avionul), Lisabona (de la 580 euro/persoană/5 nopţi de cazare şi transport cu avionul), Maroc (de la 899 de euro + 300 lei/persoană/8 nopţi cazare cu demipensiune – fără cina de Revelion – şi transport cu avionul). La acestea se adaugă ofertele din România, care încep de la 650 de lei, aproximativ 150 euro/persoană/3 nopţi, cu demipensiune şi masa festivă inclusă. Cele mai multe oferte sunt însă din Austria, mai ales că, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, aceasta a fost destinaţia preferată a craiovenilor în 2008. Pachetele turistice de acolo pornesc de la 260 euro/persoană/7 nopţi cu demipensiune (fără masa de Revelion şi fără transport) – în Zell am See – Kaprun. „Anul trecut, cele mai solicitate destinaţii pentru Revelion au fost Austria şi oraşele europene. Acestea au fost urmate de destinaţiile exotice şi de România – în special sejururile la hoteluri de patru stele“, a precizat Cristina Mitran.

Craiovenii aşteaptă ofertele speciale

Chiar dacă pachetele turistice de Revelion pornesc de la aproximativ 150 euro/persoană, oamenii aşteaptă ofertele speciale. „Deocamdată, încerc să-mi găsesc o ofertă pentru concediul din august. Când mă întorc, voi căuta şi pentru Revelion. Cred că până atunci vor apărea şi ofertele speciale. Oricum, anul ăsta avem mai puţini bani alocaţi pentru concediu şi pentru Revelion decât anul trecut pentru că şi veniturile au scăzut“, a explicat Adelina, o craioveancă de 29 de ani. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi clienţi ai agenţiilor de turism. „E cam devreme să mă gândesc la Revelion, mai ales că ofertele abia au apărut. Le aştept pe cele de ultimă oră. Aşa am făcut şi anul acesta cu concediul şi am găsit ceva avantajos“, a explicat Mihai Păun, de 35 de ani, din Craiova.
Anul acesta, încă de la sfârşitul lunii iunie, clienţii agenţiilor de turism au avut parte de scăderi considerabile de preţ de la o săptămână la alta, oferte de tipul unu plus unu, transport gratuit din Craiova la Bucureşti pentru anumite zboruri. De altfel, potrivit www.banknews.ro, pentru a fi siguri că îşi vor vinde pachetele turistice pentru petrecerea Anului Nou, unii operatori au redus deja preţurile. „Cu toate acestea, agenţiile estimează pentru acest an o scădere a vânzărilor pentru minivacanţa de Revelion cu aproximativ 20% faţă de 2008“, notează site-ul mai sus-menţionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII