5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMurdoch a pierdut 3,4 miliarde de dolari

Murdoch a pierdut 3,4 miliarde de dolari

Grupul american media News Corporation, condus de Rupert Murdoch, a înregistrat o pierdere anuală de 3,4 miliarde de dolari, avertizând că următoarele luni vor fi şi mai dificile, în pofida semnelor pozitive de pe piaţa de publicitate, transmite AFP.
Potrivit unui comunicat publicat miercuri, grupul ar fi avut câştiguri de 5,4 miliarde în 2008, căderea fiind cauzată de pierderile noilor instituţii achiziţionate, în special cotidianul financiar Wall Street Journal. Citat în comunicat, magnatul de origine australiană a precizat că restructurările operate au plasat grupul într-o poziţie bună. „Sunt convins că News Corporation este pe punctul de a profita şi de a obţine beneficii puternice, atunci când economia îşi va reveni“, a spus Murdoch. „Ce-a fost mai rău a rămas, probabil, în urma noastră, dar nu sunt semne clare de revenire“, a explicat acesta analiştilor financiari.
Potrivit lui Murdoch, luna iulie a fost „bună“, cu câteva semnale de revenire pe pieţele internaţionale de publicitate, dar lunile care vor urma ar putea fi mai dificile.
El a reiterat decizia de a aplica modelul ediţiilor on line plătite, spunând că nu există o „canibalizare“ între ziarul scris şi ediţia electronică. Wall Street Journal, a argumentat Murdoch, este singurul ziar american care şi-a crescut numărul de abonaţi, atât pentru ediţia tipărită, cât şi pentru cea electronică, în perioada de criză financiară.
La începutul lunii mai, magnatul de presă Rupert Murdoch şi-a anunţat intenţia de a introduce, în următoarele 12 luni, un sistem de plată pentru consultarea versiunii on line a ziarelor aflate în proprietatea sa. Acţionar majoritar al trustului News Corporation, care deţine, printre altele, Wall Street Journal, New York Post, The Australian, The Times şi The Sun, Murdoch a decis să  introducă taxa mai întâi la titlurile care au suferit din cauza crizei financiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII