Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Piaţa Brestei, de închiriat
Piaţa agroalimentară din cartierul craiovean Brestei va fi scoasă la închiriat, după ce va fi recompartimentată. Autorităţile publice din Bănie au ajuns la concluzia că piaţa, în actuala structură, nu e de nici un folos: nu există destulă marfă, iar în buget nu intră nici un ban. Încercările administraţiei de a revitaliza acest sector au eşuat, în ciuda faptului că locuitorii din zonă au cerut cu insistenţă să aibă şi ei o piaţă a lor. „A fost un eşec de la început. Nu ştiu dacă este mai bună soluţia să închiriem spaţiile. În centrul oraşului se închid magazine, nu se deschid. Dar să încercăm şi aşa“, a spus ieri primarul Craiovei, Antonie Solomon.
Marian BĂDÎRCI

BCR intră în „Prima Casă“

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că de luni, 3 august, va primi dosarele de la potenţialii clienţi interesaţi să-şi cumpere o locuinţă prin programul „Prima Casă“. BCR a semnat ieri convenţia cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, au anunţat oficialii băncii.
„Suntem bucuroşi că am reuşit să facem acest ultim pas şi să începem creditarea. Putem astfel să ne ajutăm clienţii să-şi îndeplinească visul de a-şi cumpăra locuinţa dorită. BCR este cel mai mare creditor ipotecar din România şi cel mai important susţinător al programului «Prima Casă». Am luat măsuri speciale pentru a accelera procesul de acordare a creditelor prin acest program“, a precizat Martin Skopek, vicepreşedinte al BCR pe partea de retail. „Prima Casă“ este un program guvernamental prin care statul garantează în numele persoanelor fizice rambursarea creditelor ipotecare pe care acestea le contractează de la unităţile bancare. 20 de bănci au anunţat iniţial că vor acorda credite prin acest program, dar una deja s-a retras şi alte câteva încă nu au semnat convenţiile cu Fondul.
Ramona OLARU

Festival al piftiilor la Tismana
Un festival inedit se va desfăşura în judeţul Gorj, pe 29 august, la Tismana. Festivalul răciturilor sau, cum se spune olteneşte, al piftiilor, va avea loc la Vila Ursu, din oraşul Tismana, cunoscută destinaţie turistică a locuitorilor Olteniei şi nu numai. Organizatorii, reprezentanţii filialei Antrec din Gorj, au declarat că pensiunile din judeţ, dar şi oaspeţii din străinătate se vor întrece în prepararea piftiilor.
Mihaela FLOROIU

Marea debarasare, din nou în Gorj
O nouă etapă a programului de colectare a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE), „Marea debarasare“, va avea loc mâine. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj speră să strângă mai multe deşeuri menajere decât ultima oară. Mâine, gorjenii pot scoate la scara blocului sau la poarta casei toate aparatele electrice, electronice şi electrocasnice defecte. Acestea vor fi ridicate începând cu ora 10.00 de societăţile locale de salubrizare. În această acţiune vor fi cooptate autorităţile locale din municipiile Târgu Jiu şi Motru. La ultima acţiune, desfăşurată în judeţul Gorj pe 4 iulie, s-a reuşit colectarea a 1,8 tone de DEEE-uri, iar de la începutul acestui an s-au strâns 17 tone de astfel de deşeuri.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version