17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrioteasa, mincinos cu perdea

Prioteasa, mincinos cu perdea

Consilierul judeţean Daniel Păloiu l-a luat la ţintă ieri, în timpul şedinţei de consiliu, pe Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, cu privire la declaraţiile făcute de acesta despre conducta de gaz Craiova – Calafat. În interpelarea sa, consilierul a dat de înţeles că Prioteasa a minţit declarând în presă că s-a întâlnit cu reprezentanţii Transgaz Mediaş.
Consiliul Judeţean (CJ) Dolj anunţa, la începutul lunii iunie, prin vocea preşedintelui Ion Prioteasa, că va emite certificatul de urbanism pentru proiectul conductei de gaz Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, un proiect al Transgaz Mediaş, care va rezolva problema calafetenilor ce au suferit de frig iarna trecută. La momentul res-pectiv, Prioteasa declara: „Ne-am întâlnit marţi cu cei de la Transgaz şi am stabilit traseul, respectiv să plece din Craiova, să treacă prin Podari, Calopăr, Segarcea (…) şi să ajungă la Calafat“. Tocmai de la această declaraţie a pornit atacul consilierului Păloiu. „Am văzut declaraţia dumneavoastră în presă. Am dat telefon la Transgaz Mediaş şi mi-au spus că nu s-au întâlnit cu dumneavoastră. Am vorbit cu mai mulţi directori de la Transgaz şi mi-au spus că nici unul dintre ei nu s-a întâlnit cu dumneavoastră“, a declarat Păloiu, adresându-i-se de la microfon lui Prioteasa.
În replică, preşedintele CJ Dolj i-a spus consilierului Păloiu că nu are nevoie să se justifice în faţa lui. „Nu vă dau dumneavoastră explicaţii cu ce oameni mă întâlnesc şi câţi. Dacă aţi vedea câţi oameni vin aici în fiecare zi să discute cu mine… Eu nu am nevoie să mă justific faţă de dumneavoastră cu cine vorbesc. În ziua în care am spus, ne-am întâlnit cu cei care fac proiectul pentru Transgaz“, a răspuns Prioteasa.
Între timp, vicepreşedintele CJ, Cristinel Iovan, a adus o copie xerox după certificatul de urbanism, datat în luna iunie, astfel încât asistenţa să se convingă că actul nu este un mit.
Conducta de gaz Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat este un proiect estimat la 15,8 milioane de euro. Finanţarea este asigurată din fonduri europene şi guvernamentale, iar execuţia urmează să se facă în perioada 2010-2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII