6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Cu jalba la Boc

Conducerea judeţului, invitată miercuri la şedinţa de guvern, a prezentat problemele cu care se confruntă Doljul şi a primit, ca răspunsuri, promisiuni.

Invitaţia de a participa la şedinţa de guvern de miercuri a fost pentru şefii Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, ai prefecturii, ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia şi ai Primăriei Craiova evenimentul săptămânii. În faţa executivului, aceştia au prezentat problemele cu care se confruntă judeţul Dolj şi zona Olteniei. Concluziile întâlnirii cu guvernanţii au fost făcute publice ieri de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu ocazia şedinţei de consiliu din această lună.
„Drumul pentru Ford, din zona Selgros la Coşoveni, de 6,3 kilometri lungime, a fost proiectat cu două benzi, iar noi am cerut să fie patru. Am ridicat problema şomajului, problema fabricii de avioane, a agriculturii, a sistemelor de irigaţii, aproape toate acestea, chestiuni importante cu care se confruntă judeţul Dolj. Fiecare ministru a primit din partea noastră şi câte o adresă oficială cu problemele prezentate verbal la şedinţă. Unele dintre acestea se vor rezolva“, speră Prioteasa. În ceea ce priveşte reacţia guvernului la problemele cu care se confruntă judeţul Dolj, preşedintele CJ Dolj a declarat că primul-ministru a dat asigurări că fiecare dintre ministerele cărora li s-a înaintat o adresă oficială va da un răspuns scris peste o săptămână.

Solomon vrea cont la guvern

Banii pe care guvernul îi va da Băniei, dacă se va întâmpla asta, ar trebui să fie viraţi direct către bugetul Craiovei, şi nu prin Consiliul Judeţean Dolj, este de părere primarul Antonie Solomon. El susţine că miercuri, în şedinţa de guvern, le-a solicitat membrilor cabinetului Boc să aloce Craiovei în acest an măcar 20 de milioane de euro, şi nu prin „intermediari“. „Am prezentat proiectele în derulare şi proiectele prin care vrem să transformăm Craiova. Le-am demonstrat că ştim ce să facem cu banii şi le-am cerut ca atât cât vor da să-i dea direct Craiovei, nu Consiliului Judeţean Dolj. Că, ştiţi cum e: când primeşti nişte bani, te-apuci să împarţi“, a spus primarul Antonie Solomon. El a afirmat, la un moment dat, că nici nu vede rostul unui consiliu judeţean şi că, dacă ar fi după el, ar desfiinţa această instituţie. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, nu a putut fi contactat ulterior pentru a comenta această declaraţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII