8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Totul pentru muzică

O adolescentă din Slatina a câştigat premiul al doilea la ediţia din acest an a Festivalului „Mamaia Copiilor“. Ea îşi dedică timpul muzicii şi speră să-şi construiască o carieră în domeniu, având ca obiectiv următor o participare la Eurovision Junior.

Slătineanca Ioana Bianca Ancuţa, de 15 ani, a obţinut premiul al doilea la secţiunea de interpretare a Festivalului Naţional „Mamaia Copiilor“, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Constanţa. Ea a interpretat piesa „Cerul“ a celor de la Proconsul, concurând cu încă 14 copii la categoria sa de vârstă, 14-17 ani, şi mărturiseşte că a avut emoţii mai mari la repetiţii decât la spectacolul propriu-zis. Tânăra interpretă spune că a fost o concurenţă acerbă între competitori, însă, în acelaşi timp, şi-a făcut mulţi prieteni: „E foarte mare concurenţa acolo, însă toţi copiii de la festival sunt prietenoşi pentru că au suflet de artist. Am legat foarte multe prietenii cu copiii de la festival, ba chiar cei mai buni prieteni ai mei sunt de la diferite festivaluri la care am fost“.
Singurul sprijin al Ioanei este familia, care se mândreşte cu ea, o susţine şi o însoţeşte peste tot. „La întrebarea dacă sunt mândru de ea ce credeţi că aş putea să răspund? Sigur că sunt mândru“, a spus bunicul Ioanei, Constantin Voinescu.  

Cântă de la 12 ani

Ioana povesteşte că ea cântă de la o vârstă fragedă, însă s-a dedicat serios muzicii în urmă cu doi ani şi de atunci a cucerit trofeele majorităţii festivalurilor pentru copii din ţară. Acum un an, a început să se pregătească sub îndrumarea Crinei Mardare la şcoala acesteia din Bucureşti, fiind nevoită ca de două ori pe săptămână să facă naveta. „Am început să cânt de la 12 ani şi de un an mă pregătesc intens cu doamna profesoară Crina Mardare. Este destul de greu să faci naveta de două ori pe săptămână, pentru că este nevoie de foarte mult timp, dar, având în vedere că asta vreau să fac în continuare, e o plăcere“, a spus ea.
Micile plăceri ale copilăriei nu mai reprezintă nimic pentru Ioana, care este nevoită să renunţe pentru muzică la lucruri pe care alţi copii de vârsta ei le fac: „Nu prea mai am timp pentru copilării. O mare parte din copilărie s-a dus prin această muncă pentru că, spre exemplu, nu mai am voie să mănânc îngheţată sau nu mai pot să ies în oraş. E destul de greu, dar merită“.

Eurovision Junior, următorul pas

Ioana spune că a fost încântată de ceea ce a realizat la Festivalul de la Mamaia, dar nu vrea să se oprească aici. Ea se pregăteşte pentru concursul „Cerbul Copiilor“, care se va desfăşura la începutul lunii august la Piatra Neamţ, însă ţelul ei pentru acest an este o participare la Eurovision Junior. „Cel mai important proiect al meu este Eurovision Junior, unde sper să iau prima preselecţie de pe CD şi, dacă ajung acolo, o să am nevoie de sprijinul tuturor slătinenilor, pentru că 50 la sută contează votul publicului. Finala va fi pe 20 septembrie şi voi participa cu o melodie compusă de mine“, a spus Ioana.
Deşi muzica îi ocupă o mare parte din timp, ea nu a neglijat nici şcoala, reuşind în acest an să intre la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“, la o clasă de filologie, având media de admitere 9,88.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU