10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Drumuri reabilitate

Premierul Emil Boc a anunţat sâmbătă seară la Slatina că în 2010 executivul va finanţa reabilitarea drumurilor judeţene, printr-un program naţional ce va viza 10.000 de kilometri de şosele ce ar urma să fie asfaltate.
Tot anul viitor, premierul a promis că se va încheia şi procesul de electrificare la sate. „Pentru Guvernul României, acest program naţional de reabilitare a drumurilor judeţene va fi finanţat pentru anul 2010 ca şi canalizarea, construirea de podeţe, baze sportive, programul de reabilitare termică a blocurilor“, a spus Emil Boc.
El a adăugat că, „în privinţa infrastructurii, începând cu anul 2010, va fi finanţat, din resurse publice, proiectul de modernizare a satelor şi comunelor româneşti din acele proiecte care nu vor fi finanţate din fonduri europene. Mă refer aici la Măsura 322. Toate proiectele care nu vor fi declarate eligibile, dar sunt viabile vor fi finanţate printr-un program naţional. Spun acest lucru pentru a încuraja primarii să depună proiecte, pentru că acestea nu vor rămâne fără acoperire financiară. Fie pe fonduri europene, fie pe susţinerea guvernului“, a afirmat şeful executivului.
În privinţa programului de electrificare în mediul rural, prim-ministrul a menţionat că în prezent mai sunt aproximativ 400 de sate şi cătune neelectrificate şi introducerea reţelelor de distribuţie a energiei electrice va fi încheiată în toată ţara cel târziu la sfârşitul anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII