16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate250 de candidaţi la titularizare au contestat rezultatele

250 de candidaţi la titularizare au contestat rezultatele

Aproximativ 250 de candidaţi la examenul de titularizare din Dolj, nemulţumiţi de rezultatele obţinute, au depus contestaţii.

În urma statisticilor realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, din totalul de 2.730 de candidaţi la examenul de titularizare care şi-au depus iniţial dosarele pentru participarea la concurs, 167 au cerut continuitate pe post. S-au prezentat însă la concurs doar 2.057, aproximativ 500 decizând să nu mai susţină examenul scris. Dintre aceştia, în concurs au rămas în final 1.940 – 113 s-au retras după ce au aflat subiectele, iar patru au fost eliminaţi pentru fraudă. „Până ieri, la ora 12.00, cu două ore înainte de închiderea centrelor pentru primirea contestaţiilor, aproximativ 250 de candidaţi au solicitat reevaluarea lucrării. Subiectele au fost destul de complexe şi au creat probabil dificultăţi. Notele sunt variate. 548 de candidaţi nu au reuşit să obţină notă mai mare de cinci, însă 888 au avut note cuprinse între 7 şi 10“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu.
Astăzi vor fi reevaluate lucrările pentru care s-au depus contestaţii. Mâine vor fi afişate rezultatele finale, apoi vor veni două zile de şedinţă publică pentru repartizarea titularilor.

Concurenţă mare pentru o catedră de titular

La nivelul judeţului Dolj, în acest an, sunt disponibile 2.059 de norme şi fracţiuni de norme. Dintre acestea, doar 265 sunt posturi titularizabile (60 în Craiova), majoritatea fiind pentru discipline vocaţionale în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu“ şi la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din municipiu. Pentru o catedră de discipline vocaţionale la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova s-a prezentat un singur candidat, rămânând astfel locuri titularizabile vacante. Concurenţa cea mai mare este însă pentru cele două locuri titularizabile de istorie, pentru care s-au înscris 144 de candidaţi. „La educatori, învăţători au fost 5,6 candidaţi pe un loc titularizabil, la limba şi literatura română – 50 pe un loc. La limba şi literatura română există cinci catedre titularizabile, dintre care două locuri sunt ocupate de bursierii Ministerului Educaţiei, care au încheiat din timpul studiilor universitare un contract cu ministerul“, a precizat Nicuşor Cotescu.
Repartizările pentru detaşare/suplinire programate pentru perioada 17-21 iulie au fost reprogramate: pe 25 iulie este şedinţa pentru detaşări, iar pe 27, 28 şi 29 iulie vor avea loc şedinţele pentru repartizarea posturilor de suplinitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII