17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu tunul după ţânţari

Cu tunul după ţânţari

Astăzi se încheie prima etapă de dezinsecţie în Craiova. Pentru stârpirea ţânţarilor şi a altor insecte, Serviciul Public de Salubritate din cadrul primăriei a primit, 250.000 de lei, un buget mult diminuat faţă de anii trecuţi. Tratamentul de dezinsecţie a demarat în Bănie la sfârşitul lunii trecute şi a cuprins două etape: stârpirea larvelor, larvicidarea şi distrugerea propriu-zisă a ţânţarilor.

Dezinsecţia s-a făcut cu întâietate în zonele cu multă umiditate, cum ar fi lacul din Parcul „Romanescu", balta Craioviţa, lacul Tanchiştilor, Valea Fetii. În al doilea rând, în parcuri şi grădini, apoi în cartiere. „Suntem la finalul primei acţiuni de dezinsecţie în oraş. Există trei procedee pe care le folosim pentru distrugerea ţânţarilor: tunul cu ceaţă caldă, care împrăştie substanţele în aer pe marile artere, pulverizatoarele purtate de angajaţii noştri şi cele zece atomizoare care stopesc zonele verzi. După alte 10 – 15 zile, procedura va fi reluată. O mare problemă este în cartierele cu blocuri, foarte multe dintre ele au subsolurile inundate. Acestea sunt un adevărat incubator pentru larvele de insecte, în special ţânţari şi muşte. Degeaba facem dezinsecţia afară, craiovenii tot vor avea insecte în casă. Asociaţiile de locatari trebuie să îşi facă şi ele dezinsecţia în imobile", a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova.

Până în prezent, în Bănie nu au fost invazii de insecte. Singurele sesizări au venit din cartierul 1 Mai, situat în apropierea parcului. Acesta a fost şi motivul pentru care dezinsecţia a pornit din acest loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII