10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria se leapădă de Mititelu

Primăria se leapădă de Mititelu

Primăria Craiova a anunţat ieri, într-un răspuns adresat GdS, că va propune consiliului local peste câteva zile retragerea din societăţile comerciale în care este parteneră de afaceri cu finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. 

Primăria vrea să vândă acţiunile deţinute la SC Fotbal U Craiova SA şi la celelalte două societăţi, SC Cetatea Banilor City SA şi SC Western Gate Residence SA. Municipalitatea s-a trezit coacţionară cu Adrian Mititelu şi restul familiei sale la ultimele două firme în urma divizării societăţii care administrează clubul de fotbal, proces care a creat mari probleme Ştiinţei în privinţa obţinerii licenţei pentru campionatul de fotbal, ediţia 2009-2010. Pe scurt, acţionarii SC Fotbal U Craiova SA au aprobat în martie divizarea societăţii în alte două societăţi, SC Cetatea Banilor City SA şi SC Western Gate Residence SA. Prin acest procedeu, datoriile clubului au fost transferate celor două societăţi, iar Universitatea Craiova s-a prezentat curată în faţa comisiei de licenţiere şi a primit licenţa, după un final tensionat. Pentru primărie, divizarea a adus numai probleme. În virtutea celor 1% din acţiuni deţinute la Fotbal U Craiova, municipalitatea a devenit acţionară şi la celelalte două societăţi, al căror obiect principal de activitate sunt tranzacţiile imobiliare, fără să participe la şedinţa acţionarilor în care s-a decis acest lucru. Primăria a susţinut că nu a fost informată despre Adunarea Acţionarilor, iar Adrian Mititelu a precizat că anunţul de convocare a fost publicat în Monitorul Oficial şi într-un ziar cu largă distribuţie. „Conform Legii nr. 31/1990, convocarea se publică în Monitorul Oficial şi într-un ziar naţional. Nu este problema mea că nu au ştiut. Şi, chiar dacă veneau la AGA, ce putere de decizie aveau cu nici 1%“, declara Mititelu pentru GdS pe 21 iunie.

Vânzare la mica publicitate

Prinsă la mijloc, primăria a decis să iasă din schema concepută de finanţatorul Ştiinţei. „Pentru a ieşi din acţionariatul celor trei firme, primarul municipiului Craiova va supune spre aprobare consiliului local în şedinţa ordinară din iulie 2009 retragerea din societăţile comerciale rezultate ca măsură a divizării“, se arată în răspunsul trimis GdS de către primărie. Municipalitatea are partea ei de vină pentru situaţia creată. În momentul convocării Adunării Generale a Acţionarilor clubului de fotbal, aceasta nu avea nici un reprezentant în AGA sau în Consiliul de Administraţie, aşa cum ar fi trebuit. Ultimii reprezentanţi oficiali la club au fost trei consilieri locali, Mihai Neagoe, Rodion Cămătaru şi Elena Şerbănoiu. Aceştia au fost împuterniciţi de Consiliul Local Craiova să-l reprezinte la club prin Hotărârea de Consiliu nr. 81/2005. După alegerile locale din iunie 2008, când cei trei nu au mai fost aleşi consilieri, Consiliul nu a mai avut reprezentanţi la club. Din acest motiv, primăria s-a trezit acţionară fără voie la trei firme, dintre care două pline de datorii. Surse autorizate au precizat că procedeul prin care primăria vrea să scape de acţiuni nu este simplu. „Va fi angajat un evaluator plătit de club, care va stabili preţul real al unei acţiuni, apoi se va face o ofertă clubului. Dacă nu le cumpără, atunci se va publica un anunţ de vânzare până când se va găsi un cumpărător“, au declarat sursele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII