6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect internaţional HeRmeS-R, la Craiova

Proiect internaţional HeRmeS-R, la Craiova

Lucrările proiectului internaţional HeRmeS-R – „Transferul de competenţe şi inovare în scopul dezvoltării afacerilor prin integrarea responsabilităţii sociale în politicile şi procedurile de Resurse Umane“, finanţat de Uniunea Europeană, se vor derula, în perioada 6-8 iulie, la Universitatea din Craiova.
Acest proiect reuneşte parteneri din Belgia (Asociaţia Internaţională Polul European de Cooperare Multi-Actori), Bulgaria (Noua Universitate din Bulgaria şi Institutul Balcanic pentru Muncă şi Politici Sociale), Elveţia (Fair Labor Association – Geneva), Franţa (ESCEM – Tours / Poitiers şi IAS – L’institut International d’Audit Social), Portugalia (Universitatea Autonomă din Lisabona şi Asociaţia Portugheză de Gestiune şi Tehnici de Resurse Umane) şi România (Universitatea din Craiova), coordonaţi de François Silva, profesor la ESCEM – Tours / Poitiers – Franţa.
Profesorul universitar Lucian Buşe, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, a menţionat că importanţa proiectului nu constă doar în anvergura parteneriatului, ci şi în gradul de noutate al obiectivelor sale, ce presupun derularea acţiunilor de formare a auditorilor sociali la nivel naţional, pe baza standardelor de audit social internaţional şi acreditarea acestora de către Fair Labor Association – Geneva. Firmele-pilot din regiunea Oltenia selectate pentru implementarea cercetărilor derulate în cadrul acestui proiect sunt: SC ELPRECO SA şi SC MOVIPLAST SA. În funcţie de rezultatele care se vor obţine, se va extinde acţiunea de formare a auditorilor sociali şi în alte regiuni din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU