12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN, fără bani de TVA

MApN, fără bani de TVA

MApN nu mai are bani pentru plata TVA pentru mai multe produse şi servicii comandate de la furnizori externi. Mărfurile, pentru care s-au plătit bani de la buget, sunt blocate în vămi. Guvernul a fost nevoit să emită o ordonanţă de urgenţă prin care amână plata acestor costuri, până în august 2010, relatează NewsIn.
Ministerul a comandat bunuri şi servicii de la firme din străinătate, în posesia cărora nu poate intra pentru că nu mai are bani să achite TVA-ul aferent. Întârzierile de plată la buget atrag şi penalităţi de 0,1% pe zi din valoarea datorată de TVA, plus costuri suplimentare aferente prelungirii comisioanelor bancare.
Depozitarea şi manipularea mărfurilor în vamă presupun cheltuieli suplimentare.
În prezent, MApN nu poate ridica din Vamă un simulator cu accesoriile aferente şi echipamente radio pentru Statul Major al Forţelor Navale. Pentru acestea, partenerii externi au încasat deja peste cinci milioane de euro. „Valoarea TVA care trebuie plătită în Vamă la aceste produse este de circa 1.110.000 de euro, iar cheltuielile cu depozitarea se ridică, în prezent, la circa 10.000 de euro“, se arată într-un răspuns al MApN remis NewsIn.
Pentru deblocarea produselor din vămi, guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care Romtehnica SA, în calitate de comisionar al MApN, este scutită de plata TVA pentru bunurile şi serviciile comandate până la 31 august 2010. Ordonanţa se aplică pentru livrările de bunuri, prestările de servicii şi donaţiile efectuate până pe 31 decembrie 2009.
HotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU