8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInculpaţii din lotul Penescu, transferaţi la Penitenciarul Colibaşi

Inculpaţii din lotul Penescu, transferaţi la Penitenciarul Colibaşi

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al CCA Gheorghe Constantin, directorul SC PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al OPC Argeş Cristian Liberatau au fost transferaţi, marţi, din arestul IPJ Argeş la Penitenciarul Colibaşi, informează NewsIn.
Duba în care se aflau cei patru inculpaţi a intrat pe poarta penitenciarului puţin după ora 12.00. Cei patru, care vor sta în arest preventiv cel puţin până în data de 18 august, au fost duşi într-o cameră de carantină a penitenciarului. Potrivit agentului şef principal Puiu Nicolescu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, perioada de carantină durează 21 de zile.
"Cei patru vor sta 21 de zile într-o cameră de carantină, timp în care vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical. După această perioadă, vor fi mutaţi pe secţia de arestaţi preventiv. Tot în această perioadă de 21 de zile, li se vor aduce la cunoştinţă drepturile şi îndatoririle pe care le au în perioada de arest preventiv", a precizat agentul şef.
Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu vor avea dreptul, o dată pe săptămână, la program de vizită şi la pachet. De asemenea, cei patru au dreptul al televizor, radio şi corespondenţă. În plus faţă de arest, cei patru beneficiază de o oră pe zi în aer liber, în curtea penitenciarului, unde pot participa şi la activităţi sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS