Gunoiul gunoaielor

Autori


Ce ne-a plăcut să credem – că toţi craiovenii vor un oraş curat, că mormanele de gunoaie la care am strâns fără regrete au fost rezultatul unor acte răzleţe, poate urgente pentru autori, că acţiunile noastre, ale primăriei şi ale voluntarilor, atât cât s-a putut, vor atrage atenţia celor care murdăresc oraşul – nu poate fi real. Suntem nişte mizerabili! Nici nu s-au acoperit urmele celor care s-au băgat în gunoaiele din faţa blocurilor ANL, de pe strada Potelu, că s-au şi format la loc munţii de mizerie. Nimeni nu va răspunde pentru asta, fiindcă nimeni n-a văzut, nimeni n-a auzit!

„Am văzut şi noi, vineri, deşeurile. Se pare că sunt din construcţii, cred că au fost aduse cu camionul sau cu tractorul. Am întrebat peste tot, însă nimeni nu ne-a putut da vreun indiciu. Astăzi (ieri – n.r.) vor fi ridicate gunoaiele, însă asta nu rezolvă mare lucru, fiindcă cine a făcut asta are destulă nesimţire încât să o facă din nou“, a spus Dan Dobrescu, şeful inspectorilor de la gospodărirea comunală.

Culmea e că nici locatarii blocurilor ANL nu par foarte afectaţi. „De unde să ştiu eu ce fac ăia, acolo, la marginea drumului noaptea, că noi suntem departe“, ne-a repezit tanti Gica, din primul bloc ANL. „Nu ştiu, vere, că eu stau aici, în spate, nici nu ştiu ce spui tu acolo, că azi nu ieşii din casă“, ne-a lămurit un tânăr caz social locatar al ANL-urilor de la Potelu.


Atitudinea face, într-adevăr, diferenţa, cum scriau colegii mei despre campania „Craiova curată“. Poate că ar fi fost mai nimerit să-i concentrăm pe voluntari spre pază, nu spre adunat gunoaiele gunoaielor. Un utilaj al Serviciului Public de Salubritate Craiova a început să duduie ieri, înainte de prânz, în jurul grămezilor de moloz. Vacile păşteau la fel de liniştite în faţa geamurilor ANL.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. DX said:

  E putin din ceia ce sa vazut,sant altele mult mai multe si sufocante.Corect este,sa se faca un tur al orasului fiind cuprinse extremitatile,filmat tot si pus pe masa autoritatilor locale si aveti rezultatul de care aveti nevoie,precum tot necazul vine de sus din cauza indiferentei si figurativ este prestata munca de birou si teren.Spre convingere,faceti diferenta dintre un caine comunitar si un birocrat,adersand la ambele vietati acelasi ton si aceleasi cuvinte si intelegeti tot prin reactia lor.E mult mai civilizat cainele comunitar decat un birocrat de elita si oricat de rau va fi ace animal,tot intelege ceva si tinde a spune ceva dar nu poate ori nu poate fi inteles de noi oamenii limbajul animalelor;omul e cel mai crud animal posibil ce nu renunta niciodata la prostia lui si comportamentul indecent al superioritatii de care se afirma.Sa se vada trecutul,atunci cand existau multi angajati la RAADPFL si SALUBRITATE unde se va face comparatie cu azi cand au facut reduceri de 70% si va dati seama ce va fi pe viitor.Nu se intelege motivul crizei atat timp cat s-a precizat ca au fost incasate texele si impozitele de la contribuabili intr-un procent mai mare iar serviciile comunitare sant diminuate,protectie sociala inexistenta s.a.Unde sant cheltuiti acesti bani,pt ca se vede bine,politia comunitara aproape inexistenta in principalele artere ale orasului si lumea sufoca apelurile de urgenta pt orce problema ca nu au un om al legii in apropiere,iar infractionalitatea e in crestere generala???!!!Vreau raspuns la cheltuirea banilor privind bugetul pt intretinerea orasului si rezultatele muncii reale.Probabil e secret de stat pt aflarea adevarului pt ca nu au obligatii a da explicatii contribuabililor…. ………..

 2. Foto said:

  Am facut fotografii cu camioane care arunca deseuri pe terenuri virane .Dar pentru a interveni cineva trebuie facuta o instiintare care trebuie inregistrata ,trebuie pierdut timpul pentru ca nimeni nu te baga in seama si pana la urma toti functionarii par deranjati ca sunt intrerupti din activitatile lor importatnte ! Propun infiintarea la primarie a unei adrese de e-mail unde pot fi trimise aceste sesizari .Si ,mai ales cineva care sa le citeasca si sa publice rezultatele !!!!!! Cand cetatenii vor vedea rezultate sunt convins ca o sa se schimbe opinia de acum !

 3. florin said:

  VIZITATI STRADA HOREZULUI IN CENTRUL ISTORIC – ZONA PROTEJATA- UNDE S-A DESCHIS GROAPA ECOLOGICA PE UN MAIDAN

 4. Marian Badirci said:

  Pt. Foto: Avem fotografii?? Atunci, haideti sa-i deranjam! Trimiteti-le, va rog, pe [email protected]
  Pt. florin: Am plecat pe Horezul.

 5. gigi said:

  sa puna camere de filmat pe un bloc ANL daca vor sa prinda bagabontii!!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 iunie 2009

Actualitate

» Târgu-Jiu: După 21.30, traficul feroviar a fost reluat
» Târgu Jiu: Carne alterată, confiscată de inspectorii veterinari
» Impiegaţii CFR au blocat două trenuri care treceau prin Gorj
» Rânca rămâne trei zile fără curent
» Fostul şef al SRI, deferit justiţiei
» Târgu Jiu: Adăpost nou pentru maidanezi
» Gunoiul gunoaielor
» Aviz pentru Muşetescu în dosarul ALRO
» Drumul Segarcea – Cârna, „semnat“ joi
» România nu mai are uraniu puternic îmbogăţit
» Un contribuabil la ghişeul Fiscului: „De coşmar!“
» Târgu Jiu: Deţinuţii vor în camera nupţială
» Cartea Albă a IMM-urilor
» O elevă din Craiova creează invitaţia de Ziua Independenţei Statelor Unite
» Surclasăm Caracalul: semafoare în giratoriu
» Chinezii vor investi în modernizarea Complexului Energetic Turceni
» Primarul din Orşova, tras pe dreapta de poliţie
» Dolj: Trei capturi de ţigări într-o zi
» Cel puţin 12 fani ai lui Michael Jackson s-au sinucis după moartea megastarului
» Italienii de la Alenia nu-şi dau concediile pe Avioane Craiova
» Angajaţii CFR Marfă intră în şomaj tehnic
» Hipermarket Dedeman, lângă Craiova

Local

» Începe admiterea la liceu
» N-am pierdut niciodată nimic, nici măcar viaţa…
» Scandal între slujitorii Domnului
» Nemţii plâng după tramvaiele din Craiova
» Satan, în spatele gratiilor
» Strivit de camion
» Ionuţ Dinu, reţinut pentru omor

Dolj

» Furaţi de autorităţi

Gorj

» O viaţă în munţi

Sport

» Scurte ştiri
» Arsenal se luptă pentru Benzema
» Olandezii de la Real ţin de contracte
» Torres vrea spanioli la Liverpool
» Radu şi Munteanu au jucat pentru Wolfsburg
» Brazilia s-a chinuit cu americanii
» Universitatea va întâlni Swindon Town
» Wobay, învoit şi apoi sancţionat
» Artimon: Salvarea poate veni de la Craiova
» GdS, locul doi la Cupa Presei
» Mititelu face marcaj echipei lui Penescu
» Gică Popescu, prins între dosarele Securităţii

Bani & Afaceri

» România are 82 de milioane de numere de telefon
» Firma românească – prea săracă pentru banii europeni
» Incubator de afaceri în Parcul Industrial

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiriî
» Fructul de mango, un ingredient bun la toate

Opinii

» Ştiinţa, tot fără antrenor

Top