16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS anunţă continuarea negocierilor pentru privatizarea SC AVIOANE CRAIOVA SA

AVAS anunţă continuarea negocierilor pentru privatizarea SC AVIOANE CRAIOVA SA

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului anunţă că la expirarea mandatului dat de Guvernul României pentru negocierea privatizării Avioane Craiova se află în următoarea situaţie:
1.      Pe perioada mandatului a negociat cu singurul ofertant, Alenia Aeronautica, care a depus atât oferta iniţială, precum şi pe cea finală îmbunătăţită şi irevocabilă, conform solicitării AVAS.
2.      În cadrul procesului de negociere, comisia de privatizare a identificat elemente care exced cadrul mandatului acordat, între care se numără angajamente ale statului român asumate înainte de anul 1989, suportarea costurilor generate de distrugerea materialelor SC AVIOANE CRAIOVA SA ieşite din uz, extinderea producţiei societăţii spre capacităţile civile existente sau rezultate ca realizare a investiţiilor la care se va angaja cumpărătorul.
În aceste condiţii, AVAS va prezenta Guvernului României un Memorandum privind soluţionarea aspectelor enunţate, după care va anunţa Comisia Europeană prin intermediul Consiliului Concurenţei.
Prin acest demers, AVAS răspunde solicitării ofertantului, ALENIA Aeronautica, care şi-a manifestat disponibilitatea de a continua negocierile începând cu 15 iulie 2009.
În acelaşi timp, AVAS a decis în şedinţa Colegiului Director prelungirea termenului de valabilitate a ofertei cu 30 de zile, conform prevederilor Legii 137/2002 şi a normelor de aplicare a acestui act normativ. Decizia Autorităţii a fost luată ca urmare a solicitării venite din partea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I) care a comunicat AVAS faptul că a promovat în Guvern un proiect de Hotărâre privind prorogarea termenului prevăzut de art. 4 din HG 281/2009, prin care este prevăzută durata mandatului Autorităţii de a realiza privatizarea.

           

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS