17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde îşi petrec doljenii vacanţa

Unde îşi petrec doljenii vacanţa

Chiar dacă situaţia economică actuală le-a influenţat traiul de zi cu zi, doljenii nu renunţă la concedii, mai ales că agenţiile primesc oferte speciale noi. Cele mai tentante destinaţii de vacanţă sunt Turcia, Grecia şi Bulgaria. România atrage turiştii în principal datorită tichetelor de vacanţă.

Situaţia economică din ultima perioadă i-a temperat pe hotelierii care plănuiau să scoată profituri maxime din serviciile oferite. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor turistice din Craiova, anul acesta, ofertele de tip early booking (reduceri de până la 20-25% pentru cei care şi-au contractat şi plătit integral valoarea biletelor din timp) nu sunt singurele transmise de hotelieri. În plin sezon estival, clienţii agenţiilor de turism au parte de scăderi considerabile de preţ de la o săptămână la alta, oferte de tipul unu plus unu, transport gratuit din Craiova la Bucureşti pentru anumite zboruri şi chiar sejururi la preţuri pornind de la 60-70 de euro. „Iniţial, pentru că în anii trecuţi au avut hotelurile pline, în Turcia şi Grecia tarifele crescuseră foarte mult. Din cauza crizei, aproape în fiecare zi primim oferte speciale noi“, a declarat Sorela Gîlcă, directorul agenţiei Marshal Turism. Această tendinţă a fost observată şi de reprezentanţii altor agenţii din Craiova. „Grecii au venit în iarnă cu preţuri mai mari, dar între timp au scăzut tarifele. În prezent, comparativ cu anul trecut, tarifele au rămas cam la acelaşi nivel“, a precizat Nuţi Nicola, sales manager la Mapamond. Aceasta a explicat că, începând de luna aceasta, au apărut şi diverse oferte speciale „last minute“, care au inculs atât oferte de tipul unu plus unu (a doua persoană trebuie să plătească doar taxele de aeroport), cât şi scăderi de preţ.

Turcia, în topul preferinţelor

În faţa unor asemenea oferte, doljenii nu renunţă la vacanţă, chiar dacă, din pricina situaţiei economice actuale, sunt din ce în ce mai atenţi la gestionarea bugetului. Cele mai tentante destinaţii rămân cele din străinătate. „Turcia rămâne în topul preferinţelor atât pentru preţuri, cât şi pentru servicii“, a precizat Nuţi Nicola. Acest lucru a fost observat şi de alţi agenţi de turism. „Cele mai solicitate destinaţii sunt, în ordinea preferinţelor, Turcia, Grecia, Bulgaria şi România“, a spus Cristina Mitran, agent de turism la Marshal.

Tichetele de vacanţă cresc cererea pentru România

Principalul factor care-i determină pe turişti să aleagă România ca destinaţie de vacanţă îl reprezintă tichetele de vacanţă. „În ultimul timp sunt angajatori care au dat tichete de vacanţă. Trebuie să le consume şi se orientează către o destinaţie din ţară“, a afirmat Nuţi Nicola, care a precizat că majoritatea solicitărilor au fost pentru Mamaia. Altă posibilă explicaţie ar fi şi aceea că unele persoane preferă să-şi găsească un loc de cazare la faţa locului.

Cu 200 de euro, plecaţi în vacanţă

GdS vă arată care sunt preţurile de pornire pentru un sejur de şapte nopţi, la un hotel de trei stele, în lunile iulie şi august, în ţările cele mai solicitate:

Doar cu mic dejun (MD):

– Turcia – 154-203 euro/persoană – cu mic dejun şi cină, AC, TV, telefon, piscină (inclusiv pentru copii);
– Grecia – 199 euro/persoană – TV, frigider, telefon, piscină, dar AC contra cost;
– Bulgaria – de la 147-210 euro/persoană – AC, TV, telefon, balcon, piscină interioară şi exterioară cu secţiune pentru copii;
– România – 693-1.078 de lei (adică 164-254 euro)/persoană – TV, frigider, AC, telefon.

În regim de masă
„all inclusiv“

– Turcia – 269 – 319 euro/persoană – AC inclus în preţ, frigider, TV, telefon, balcon, piscină;
– Grecia – 359-379 euro/persoană – piscină (inclusiv pentru copii), TV, telefon, AC contra cost;
– Bulgaria – 315-343 euro/persoană – piscină exterioară, loc de joacă pentru copii, TV, telefon;
– România – 3.059-4.025 de lei (305-380 de euro) – telefon, TV, terenuri de fotbal şi de volei, piscine, sală de conferinţe, două curţi interioare, grădină şi parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS