13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcare privată pe spaţiul public

Parcare privată pe spaţiul public

Exact în perioada în care lucrau la regulamentul antiabuz asupra domeniului public, funcţionarii craioveni dispuneau amenajarea unei parcări private pe spaţiul verde… public.

Pe strada Henri Coandă din Craiova a apărut zilele trecute o parcare privată pe domeniul public, ne-a sesizat unul dintre locatarii blocurilor de la intersecţia cu strada Caracal. „Am solicitat Primăriei Craiova răspunsuri referitoare la: construirea unei parcări personale, pe domeniul public, pe spaţiul verde, bl. 44, str. H. Coandă, cu materiale de la Primăria Craiova, folosite la amenajarea străzii respective. (…) Răspunsul primăriei cu nr. 71.786/18.06.2009, semnat de primarul Solomon, director S. Bordu, N. Cricorian şi întocmit de N. Dobre, confirmă lucrările, specificând că au aprobări şi au plătit lucrările“, ne scrie cititorul.
Reprezentanţii municipalităţii recunosc faptul că parcarea a fost construită pe spinarea primăriei, adică a craiovenilor, dar au uitat subit numele beneficiarului. Nici devizul de plată nu-l mai găsesc. Ce să mai vorbim de un aviz de închidere a domeniului public sau de o autorizaţie de construire pe spaţiul verde! „De la Biroul administrare drumuri mi s-a comunicat că un locatar din blocul 44 a solicitat construirea unei parcări şi că a plătit lucrările. Nu mi s-a pus la dispoziţie un deviz sau alte acte referitoare la această parcare. Am mai fost informată că ea nu a fost construită numai pentru o anume persoană, ea putând fi folosită de oricine“, a spus Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.
Numai că în teren lucrurile stau cu totul altfel: locul de parcare este închis.

Inspectorii se dau „ocoliţi“

În timp ce pe strada Herni Coandă spaţiile verzi erau făcute harcea-parcea chiar de autoritatea obligată să le întreţină, consiliul local vota regulamentul de gospodărire a oraşului şi măsurile de respectare a acestuia. Funcţionarul care ar fi trebuit să aplice sancţiunile şi să dispună refacerea spaţiului verde, Dan Dobrescu, este însă depăşit de situaţie. „Cunosc oarecum situaţia fiindcă a ajuns şi la noi sesizarea. Aceasta a fost însă adresată biroului care gestionează lucrările pe strada Henri Coandă (administrare şi întreţinere drumuri – n.r.). În plus, nu am fost informaţi că acel loc de parcare este îngrădit“, a mai spus Dobrescu.
Viceprimarul craiovean Teodor Sas a declarat vineri că îi va trimite pe inspectori să desfiinţeze orice amenajare neautorizată de pe strada Henri Coandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII