17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

SUA, în finala Cupei Confederaţiilor
Naţionala de fotbal a Statelor Unite a obţinut calificarea în finala Cupei Confederaţiilor, după ce a învins cu scorul de 2-0 Spania, campioana europeană. Scorul a fost deschis de Altidore, în minutul 27, iar al doilea gol al Statelor Unite a fost reuşit de Dempsey, în minutul 74. Campioana europeană a înregistrat prima înfrângere după doi ani şi opt luni, ultimul meci pierdut având loc în noiembrie 2006, contra României, iar între timp a stabilit şi un record de 15 partide consecutive câştigate. Naţionala nord-americană a evoluat în inferioritate din minutul 87, după ce mijlocaşul Bradley a fost eliminat. Aseară, după închiderea ediţiei, a avut loc partida între Brazilia şi Africa de Sud. Finala pentru locurile trei-patru se va disputa duminică, la Rustenburg, în timp ce finala mare va avea loc în aceeaşi zi, la Johannesburg.
Ionuţ NICA

Real a dat 15 milioane pe Raul Albiol
Vicecampioana din Primera Division, Real Madrid, şi-a adjudecat serviciile internaţionalului spaniol al Valenciei, Raul Albiol, care va semna un contract valabil pe cinci sezoane, a anunţat cotidianul Marca. Gruparea de pe „Mestalla“ va primi în schimbul apărătorului de 23 de ani suma de 15 milioane de euro. Internaţionalul spaniol va semna cu formaţia madrilenă un contract valabil până în 2014. Raul Albiol poate evolua atât în centrul apărării, cât şi în linia mediană şi a făcut parte din echipa Spaniei care a câştigat Euro 2008. Presa iberică a anunţat că diriguitorii clubului Real Madrid au demarat negocierile cu Olympique Lyon pentru achiziţionarea internaţionalului francez Karim Benzema, după ce discuţiile cu Valencia în privinţa transferului golgheterului „liliecilor“, David Villa, au fost sistate.
Ionuţ NICA

Mutu a jucat în Chinatown
Atacantul român Adrian Mutu, care evoluează la formaţia italiană AC Fiorentina, a profitat de vacanţa pe care o petrece în SUA, la Miami, şi a participat miercuri la un meci de binefacere la New York, organizat de baschetbalistul formaţiei Phoenix Suns, Steve Nash. Încasările acestui meci, care s-a disputat „8 contra 8“ în cartierul Chinatown din New York, vor fi donate. La eveniment au mai participat fotbaliştii Thierry Henry (FC Barcelona), Salomon Kalou (Chelsea Londra), Javier Zanetti, Oscar Cordoba (ambii Internazionale Milano), Mathieu Flamini (AC Milan) şi Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord Rotterdam), precum şi vedete din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA).
Daniel BISTRICEANU

Inter Milano îl vrea pe Denis Alibec
Conform jurnaliştilor italieni, atacantul echipei Farul Constanţa, Denis Alibec, a fost achiziţionat de campioana Italiei, Internazionale Milano, unde este legitimat şi căpitanul naţionalei României. Se pare că Inter va plăti pentru jucătorul de 18 ani aproximativ 800.000 de euro. Gheorghe Bosânceanu, patronul grupării constănţene, susţine însă că transferul lui Alibec nu este încă realizat, dar a confirmat negocierile. Denis Alibec a debutat în Liga I pe 5 octombrie 2008, într-un meci Dinamo Bucureşti – Farul Constanţa, scor 1-0. Farul a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului recent încheiat.
Daniel BISTRICEANU

Edouard Cisse, la Marseille
Prestigioasa publicaţie France Football a anunţat că Olympique Marseille s-a înţeles cu fostul jucător al lui Beşiktaş Istanbul Edouard Cisse, care va semna un contract valabil trei sezoane. Cisse a evoluat în ultimele două sezoane la Beşiktaş, alături de care a şi câştigat un titlu de campion al Turciei. Între 1997 şi 2007, el a fost legitimat la PSG, care l-a împrumutat, pe rând, la Rennes, West Ham şi la AS Monaco.
Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS