3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitarii, din nou la putere

Universitarii, din nou la putere

Actualul guvern vrea să readucă universitarii în fruntea sistemului sanitar, după ce fostul guvern, condus de Călin Popescu Tăriceanu, s-a străduit să-i înlocuiască din funcţiile de conducere.
O nouă ordonanţă de urgenţă, apărută săptămâna trecută, prevede că managerii de spitale clinice cu activitate didactică şi de cercetare ştiinţifică medicală trebuie să fie medici sau cadre didactice universitare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj sunt vizaţi şi doi dintre managerii din judeţ. „Este vorba de Luminiţa Mitroi, managerul Centrului de Cardiologie Craiova, de profesie jurist, şi economista Manuela Stancu Godinel, managerul interimar al Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. Aceştia doi ar trebui să fie înlocuiţi din funcţie, în baza noului act normativ“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Ordonanţa de Urgenţă nr. 69/2009 – privind modificarea Legii nr. 95/2006 – a apărut în Monitorul Oficial pe 18 iunie şi a intrat în vigoare în trei zile de la data publicării. Practic, în cursul acestei săptămâni, ministrul sănătăţii este obligat să numească, prin ordin, o comisie care să analizeze îndeplinirea condiţiilor din noua ordonanţă de urgenţă de către manageri sau interimari. În cel mult 30 de zile de la numire, comisia va întocmi un raport în care va menţiona managerii care nu îndeplinesc noile criterii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS