11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Mititelu, bătăuş

Omul de afaceri Adrian Mititelu, patronul clubului de fotbal Universitatea Craiova, este cercetat de poliţie pentru că, ajutat de bodyguarzi, a snopit în bătaie clienţii unui bar din vecinătatea casei sale.

Conflictul din noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma căruia finanţatorul echipei craiovene de fotbal s-a ales cu dosar penal, seamănă cu cel în urma căruia a fost arestat Gigi Becali. Dacă Becali şi-a făcut singur dreptate cu ajutorul bodyguarzilor după ce i s-a furat maşina, prietenul său craiovean a încercat să impună legea pumnului, tot cu ajutorul bodyguarzilor, în faţa clienţilor unui bar din vecinătatea casei sale, pentru că nu l-ar fi lăsat să intre cu maşina în curte. Culmea este că în respectivul bar se ascultă în fiecare seară imnul Universităţii, localul fiind frecventat mai ales de suporterii clubului patronat de Mititelu

Bătaie în stradă şi în bar

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.55, poliţiştii au fost sesizaţi de un cetăţean prin numărul de urgenţă 112 despre faptul că în incinta barului Pub’s din Craiova a avut loc un conflict spontan.
La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, însă nu l-au mai găsit decât pe barmanul Victor Gîrbă, de 23 de ani, din Slatina. Acesta a relatat faptul că în jurul orei 2.30, în stradă, în faţa barului, a avut loc un conflict între afaceristul Adrian Mititelu, care locuieşte în vecinătate, şi mai mulţi tineri, clienţi ai barului.
Nu după mult timp, la sediul secţiei de poliţie s-au prezentat doi tineri, Marius Măceluică, de 27 de ani, din Craiova, şi Bogdan Piţulescu, tot de 27 de ani, din Târgu Jiu, care au dat poliţiştilor amănunte despre agresiune. Amândoi au susţinut că au fost agresaţi de Mititelu şi de încă două persoane pe care nu le cunoşteau. Piţulescu a refuzat să depună plângere, însă Măceluică a făcut plângere chiar împotriva lui Adrian Mititelu, pentru că l-ar fi lovit cu pumnii.
Din cercetările efectuate de poliţie s-a stabilit că, în jurul orei 2.30, în timp ce Adrian Mititelu se întorcea la locuinţa sa din Craiova, „a avut loc un conflict spontan cu mai mulţi tineri care se aflau în stradă, generat de faptul că aceştia nu îl lăsau să îşi parcheze autoturismul, totodată, adresându-i lozinci jignitoare“, informează IPJ Dolj printr-un comunicat. În urma acestui incident, Marius Măceluică „a suferit vătămări corporale minore, în acest sens fiind depusă şi o plângere“.
În continuarea cercetărilor, oamenii legii au mai stabilit că doi bodyguarzi ai lui Mititelu, Petrişor Crăciun, de 26 de ani, din comuna Coşoveni, şi Claudiu Mititelu, tot de 26 de ani, din Craiova, au intrat în incinta barului Pub’s şi i-au luat la bătaie pe mai mulţi clienţi, a căror unică vină era că se aflau acolo. Primul dintre ei a fost îmbrâncit şi agresat pentru simplul motiv că… stătea la coadă la toaletă! Totodată, potrivit poliţiei, cei doi angajaţi ai lui Mititelu „au provocat distrugeri minore la instalaţia de amplificare a sunetului, pentru care administratorul barului (Dragoş Constantin Băltăreţu – n.r.) nu doreşte să depună plângere penală“.

„Am luat bătaie absolut gratuit“

Măceluică susţine că a depus plângere împotriva lui Mititelu pentru că a luat bătaie fără să fi făcut nimic. „Nişte «gorile» au intrat în bar, una dintre ele a început să lovească în stânga şi în dreapta, a dat cu scaunul în masă şi l-a fărâmat, a spart staţia audio. Atunci eu am ieşit, iar în faţa barului, domnul Mititelu m-a luat de guler, a început să-mi care pumni şi picioare, mi-a rupt tricoul de pe mine, după care m-a prins de păr şi mi-a dat cu genunchiul în stomac şi cu pumnul după cap. Din păcate, nu toţi cei care au luat bătaie au mers la poliţie. Probabil că le-a fost teamă“, a declarat Măceluică.
Victima finanţatorului Universităţii se gândeşte că, probabil, Mititelu l-a confundat: „Nu-l cunosc pe domnul Mititelu, nici măcar fotbalul nu-mi place. Când am ajuns la bar, Mititelu vorbea peste stradă cu un băiat tot cu părul lung ca mine, care avea în mână un pahar cu cafea. L-a luat de mână, l-a bruscat, i-a vărsat cafeaua. Bănuiesc că, apoi, când am ieşit, ar fi putut să mă confunde. Am luat bătaie absolut gratuit. Merg foarte rar în acel bar, cu fotbalul n-am nici o tangenţă. Efectiv am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Omul a fost puternic şi a vrut să arate că e puternic“.
În urma acestor incidente, Adrian Mititelu s-a ales cu dosar penal. „Au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, urmând ca poliţiştii să stabilească situaţia de fapt şi participaţia penală a fiecăreia dintre persoanele implicate“, se precizează în comunicatul IPJ Dolj.

„Normal că i-am dat şi eu câteva palme“

De cealaltă parte, Adrian Mititelu – într-o declaraţie pentru propriul său ziar, Ediţie de Oltenia – şi-a recunoscut indirect fapta, dar a susţinut că el este, de fapt, victima în tot acest scandal. „Întorcându-mă la domiciliu, pentru a mia oară am avut neplăcerea să întâlnesc acelaşi grup de drogaţi şi aurolaci cărora trebuie să le cer voie să intru în curte. Este un bar rău famat care a terorizat această stradă şi o adunătură de oameni fără ocupaţie şi fără Dumnezeu, care se tolănesc pe jos cu pahare de băuturi şi sticle. Efectiv, trebuie să mă rog de ei ca să intru în curte. M-am trezit cu un ropot de înjurături şi ameninţări. (…) Era un puhoi de 40 de inşi, tolăniţi în faţa curţii mele, cu pahare. Unul dintre ei a început să mă înjure şi a aruncat cu un pahar în mine. Normal că mi-am ieşit din pepeni şi i-am dat şi eu câteva palme. Puneţi-vă în locul meu, la ora 2.30, în faţa propriei mele case, să fii jignit şi umilit în halul ăsta de un drogat. Chiar mă gândesc să mă mut, pentru că este o stradă distrusă. Nu se mai poate. De un an de zile suntem terorizaţi. Acum, din victimă am ajuns agresor, pentru că ei se folosesc de orice tertipuri ca să se dea loviţi“, a declarat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

56 COMENTARII