6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMâine începe bacalaureatul

Mâine începe bacalaureatul

Peste 220.000 de absolvenţi de liceu intră de mâine în febra examenelor de Bacalaureat, care vor consta în şase probe, prima fiind la limba şi literatura română. Proba orală la limba şi literatura română se va desfăşura timp de două zile, pe 22 şi 23 iunie.
Examinarea la probele orale se realizează de către doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi. Fiecare profesor evaluează răspunsul elevului cu note de la 1 la 10. Probele orale sunt eliminatorii. Candidaţii vor extrage un singur bilet. Dacă nu ştiu subiectul, au dreptul la un al doilea, caz în care nota va fi scăzută cu un punct. Un candidat se consideră "promovat" la proba orală dacă a obţinut minimum nota 5. La probele orale şi practice nu se admit contestaţii.
Probele orale vor continua în zilele de 23 şi 24 iunie cu limba şi literatura maternă, respectiv 24 şi 25 iunie – limba şi literatura modernă.
Vineri, 26 iunie, va avea loc prima probă scrisă, la limba şi literatura română, iar pe 29 iunie, proba scrisă la limba si literatura maternă. Pe 30 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultimele două examene sunt pe 1 şi 2 iulie, unul dintr-o materie din aria curriculară, celălalt dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării. Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor va avea loc pe 5 iulie, iar rezultatele finale se vor da pe 9 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS