21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExternalizări cu dosar penal

Externalizări cu dosar penal

Poliţia doljeană a luat la puricat externalizările de la Spitalul de Urgenţă Craiova. Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj s-a sesizat din oficiu şi a întocmit un dosar penal care vizează modalitatea prin care s-au externalizat serviciul de curăţenie şi cel de preparare a hranei la cel mai mare spital din Oltenia. Verificările ar urma să stabilească dacă nu cumva externalizarea celor două servicii ascunde afaceri necurate ale managerului acestui spital, Cristina Calangiu, sau ale altor persoane din mediul politic doljean, susţin surse din cadrul IPJ Dolj.
Reamintim că Spitalul de Urgenţă Craiova a procedat, în 2007, la externalizarea Serviciul de curăţenie, licitaţia fiind câştigată de firma CRIDOR. Un an mai târziu, spitalul a reziliat contractul – de comun acord cu reprezentanţii CRIDOR – reluându-şi cu forţe proprii activitatea de curăţenie.
În ceea ce priveşte prepararea hranei pentru bolnavi, şi acest serviciu urma să fie externalizat tot în 2007, fiind desemnată câştigătoare a licitaţiei firma ELCOMEX din Slatina. Brusc, Cristina Calangiu s-a răzgândit şi n-a mai vrut să semneze contractul cu câştigătoarea licitaţiei. Numai că ELCOMEX a dat spitalul în judecată şi a câştigat, iar acum unitatea sanitară e obligată să încheie cu societatea amintită contractul de preparare a mâncării pentru pacienţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII