11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza îi afectează pe cei mici

Criza îi afectează pe cei mici

Mii de copii din judeţul Dolj nu şi-au primit încă alocaţiile pe luna iunie pentru că Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a trimis cu întârziere fondurile către agenţiile judeţene. Cei 42 de lei destinaţi copiilor trebuia să ajungă de o săptămână. Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Dolj susţine că banii veniţi de la minister cu întârziere au fost livraţi către Poştă şi bănci. Cu toate acestea, sumele respective nu au ajuns încă la destinatari, deşi distribuirea se făcea în mod normal până pe 12 ale fiecărei luni. Situaţia este mai gravă în mediul rural, unde familiile cu venituri modeste trăiesc din alocaţiile copiilor.
„Banii au ajuns în teritoriu cu o întârziere de două zile. Aşa ne-au fost livraţi de la MMFPS. Nu cunoaştem din ce motiv. Imediat cum au ajuns la noi au fost livraţi către populaţie prin serviciul bancar sau de poştă. Dar nu ştiu de ce nu au ajuns încă. Nu mai depinde de noi“, a declarat directoarea AJPS Dolj, Mihaela Ceană.
De la serviciul de poştă local am aflat că nu sunt probleme cu banii pentru alocaţii, distribuirea acestora fiind în grafic. Însă, alocaţiile copiilor nu au ajuns în cartiere craiovene precum George Enescu, Catargiu, Brazda lui Novac, Craioviţa Nouă, din câte ne-au semnalat cititorii GdS. Oamenii spun că banii au întârziat şapte zile faţă de lunile anterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII