Acasă Actualitate Sute de absenţi la sesiunea specială a tezelor

Sute de absenţi la sesiunea specială a tezelor

Elevii doljeni de clasa a VII-a şi a VIII-a, care au lipsit la tezele cu subiect unic din luna mai, nu s-au prezentat nici la sesiunea specială care a avut loc în ultimele două săptămâni. Dintre cei aproximativ 1.000 de restanţieri, s-au înscris pentru a susţine tezele cu subiect unic, în sesiunea specială, doar 600. Dintre aceştia însă, doar 25% s-au prezentat la probele scrise la limba română. Aceeaşi prezenţă slabă s-a înregistrat şi la cea de-a doua probă, de matematică, susţinând teza doar 30% dintre elevii înscrişi la clasa a VII-a şi 24% dintre cei de clasa a VIII-a. Miercuri, 10 iunie, s-au afişat rezultatele finale, în urma contestaţiilor la istorie sau geografie pentru elevii de clasa a VII-a. „La istorie s-au înscris 55 de elevi de clasa a VIII-a pentru a susţine teza, însă s-au prezentat la examen doar opt dintre ei. La geografie am avut înscrişi 174 de elevi, dintre care s-au prezentat doar 50. Elevii care nu vor avea situaţia şcolară încheiată, pentru că nu au susţinut aceste examene, trebuie să se prezinte în perioada 20-30 iunie pentru a fi evaluaţi. O să solicităm unităţilor de învăţământ să facă un raport al tuturor elevilor restanţieri la teze. Acest absenteism poate să însemne şi abandon şcolar şi trebuie să găsim metode de prevenire“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct.
Dintre elevii care au susţinut tezele cu subiect unic la limba română şi matematică, peste 50% au luat note sub 5, iar la geografie 30% nu au reuşit să obţină nota 5. La istorie însă promovabilitatea este de 100%.

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version