11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociaţia nr. 3, în legalitate

Asociaţia nr. 3, în legalitate

Asociaţia nr. 3 de locatari din Craioviţa Nouă a intrat după aproximativ o jumătate de an în legalitate, dar şi în atenţia Primăriei Craiova. Locatarii şi-au ales alt preşedinte, un comitet şi o comisie de cenzori.

În urmă cu o lună, la Asociaţia nr. 3 din Craioviţa Nouă era haos. Nu se mai făceau încasări de două săptămâni. Nu se ştia cine este preşedintele. Nu se mai ţinuse o Adunare Generală din toamna anului 2008, deşi asemenea întruniri ar trebui să aibă loc în primul trimestru al anului, aşa cum spune legea. Pe uşa asociaţiei erau puse trei lacăte, angajaţii erau de negăsit, iar reprezentanţii aleşi duceau un adevărat război.
„Locuiesc într-un bloc din asociaţia cu pricina. Este o babilonie cu asociaţia. Nimeni nu ne explică situaţia. Abia am aflat din ziarul dumneavoastră. Fără preşedinte, fără casieră, fără administrator, pe care de altfel nici nu-l cunosc, pentru că nu l-am văzut niciodată. Ar trebui să se facă un control riguros, iar dacă se descoperă fraude, să fie traşi la răspundere cei vinovaţi, inclusiv penal. Vin toată ziua cu fel de fel de liste cu semnături, fără să ne explice situaţia. Dacă vom fi nevoiţi să plătim penalizări pentru că nu au virat banii la furnizori, ci într-un cont bancar, aşa cum se aude, sau, mai grav, să rămânem fără apă sau gaze din cauza asociaţiei, iese scandal“, a declarat indignat un locatar.

Actele, la control

Reprezentanţii celor 500 de apartamente şi-au reluat activitatea, în frunte cu un nou preşedinte, Ion Cherciu, dar au intrat şi în vizorul inspectorilor de la Serviciul Coordonare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Craiova.„Ne-am reluat activitatea la sediu. Oamenii şi-au ales un nou preşedinte. 90% au fost de acord cu noua conducere, şi un comitet şi cenzori, iar pe mine m-au menţinut în funcţie. Eu mă ţin de cuvânt, mi-am dat demisia, dar au refuzat să mi-o semneze. Cei de la primărie nu au găsit nimic. Am intrat în legalitate“, a spus Tatian Vasile, administratorul Asociaţiei nr. 3.
Pentru a fi în legalitate, asociaţia din Craioviţa ar trebui să se reorganizeze şi să-şi schimbe statutul din organizaţie a locatarilor în una de proprietari. Dar pentru că legea nu prevede nici o sancţiune, lucrurile au rămas neschimbate.
Serviciul coordonare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Craiova face un control financiar-contabil la Asociaţia nr. 3.
„La această asociaţie au fost foarte multe probleme, din cauza contradicţiilor dintre membrii ei. Este foarte important că au reuşit să-şi aleagă un preşedinte şi să-şi pună ordine în activitate. Noi efectuăm un control, iar la final vom încheia un proces-verbal în care sunt înscrise neregulile constatate şi măsurile care se impun. Verificările sunt în curs de derulare“, a declarat Marian Giubelan, reprezentantul primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII