11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursuri gratuite de formare profesională

Cursuri gratuite de formare profesională

Pentru a se integra mai uşor pe piaţa forţei de muncă, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care, potrivit legislaţiei în vigoare, asigură iniţierea, calificarea, recalificarea, perfecţionarea şi specializarea. Partea bună este că persoanele care nu au un loc de muncă pot participa la astfel de cursuri fără a scoate nici un ban din buzunar.
„Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care nu realizează venituri beneficiază în mod gratuit de cursuri de formare profesională“, a declarat Daniela Neagoe, directoarea coordonatoare adjunctă.
Tot de cursuri gratuite beneficiază şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri lunare mai mici decât indemnizaţia de şomaj şi care sunt înregistrate la AJOFM. Şi persoanele aflate în detenţie care mai au de executat cel mult nouă luni de pedeapsă pot urma un program de formare profesională, cheltuielile necesare pregătirii profesionale fiind suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Domeniile vizate de cursuri sunt variate.
„În luna septembrie, de exemplu, AJOFM Dolj va organiza cursuri de formare profesională, cu o durată între trei şi nouă luni, în domeniul construcţiilor (dulgher-tâmplar-parchetar; zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor; tâmplar universal), în domeniul prestări servicii (cosmetician şi cameristă) şi în domeniul alimentaţiei publice (ospătar, cofetar-patiser).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS