17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, Liga I: Unirea Urziceni a devenit campioana României

Fotbal, Liga I: Unirea Urziceni a devenit campioana României

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Unirea Urziceni, a devenit, astăzi, campioana Ligii I, ediţia 2008-2009, câştigând pentru prima dată în istorie acest trofeu, la doar 3 ani după ce a reuşit să promoveze în Liga I.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1, jocul cu Steaua din ultima etapă a Ligii I şi a câştigat titlul de campioană, pentru că FC Timişoara a pierdut jocul cu FC Braşov, scor 0-1, şi chiar dacă va primi cele 6 puncte înapoi de la TAS, nu îi mai pot ajunge pe ialomiţeni.

Unirea Urziceni a promovat în Liga I în sezonul 2006-2007, atunci când reuşea o clasare pe locul 10. Un an mai târziu, ialomiţenii au reuşit să termine campionatul pe locul 5 şi au participat în Cupa UEFA pentru prima dată în istorie, dar au fost eliminaţi de germanii de la HSV Hamburg.

Până acum, cea mai bună performanţă a Unirii Urziceni era clasarea pe locul 5, dar şi participarea în finala Cupei României, în sezonul trecut, atunci când au fost învinşi în ultimul act al competiţiei de CFR Cluj.

Acest titlu de campion este primul din carieră şi pentru Dan Petrescu, care este antrenorul ialomiţenilor de la data de 1 octombrie 2006. El a mai pregătit în carieră formaţiile Sportul Studenţesc şi Rapid, cea mai bună performanţă a lui fiind o clasare pe locul 6 cu formaţia din Regie, în sezonul 2004-2005.

Acesta este pentru al doilea an consecutiv când o echipă din provincie câştigă titlul de campioană, după ce anul trecut în competiţia internă s-a impus formaţia antrenată de Ioan Andone, CFR Cluj. Nu s-a mai întâmplat ca titlul să fie câştigat de două ori consecutiv de echipe din provincie de mai bine de 28 de ani, atunci când Universitatea Craiova se impunea în sezoanele 1979-1980 şi 1980-1981.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII