Harta cu pichamere

Autori


Peste 25 de străzi şi alei din Craiova urmează să fie sparte şi reîntregite în această vară.

În Bănie sunt deschise în prezent 14 şantiere pentru modernizarea sau reabilitarea străzilor, a aleilor, a trotuarelor şi a parcărilor adiacente. Sunt în curs de asfaltare, la stadiu de pregătire pentru reparaţie ori pe lista de aşteptare 25 de artere de circulaţie de diverse categorii, pentru alte câteva fiind în curs de elaborare expertize sau proiecte. Între cele mai importante străzi care vor suferi modificări sunt Henri Coandă, unde acum se toarnă al doilea strat de asfalt, Spaniei, unde se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă înainte de asfaltare, Nanterre, bulevardul Gheorghe Chiţu, Matei Basarab, Nicolae Iorga, Bucovăţ, Dr. Victor Papilian sau Alexandru Macedonski, de asemenea, atacată în prealabil pentru realizarea unor instalaţii la reţeaua de alimentare cu apă. În paralel, mai susţin reprezentanţii primăriei, sunt reparate sau înfiinţate parcări prin toate cartierele Craiovei. „O serie de străzi sunt în curs de asfaltare sau vor fi asfaltate în cadrul programului de modernizare, care cuprinde şi reabilitarea trotuarelor şi a parcărilor pe respectivele străzi“, a spus Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova. În această categorie intră drumurile menţionate, mai puţin Dr. Victor Papilian. Lista „modernizatelor“ este completată cu străzile Dezrobirii, Corneliu Coposu, Gogu Constantinescu şi Banu Stepan. „O serie de străzi şi alei vor fi refăcute în alt program, de reparaţii şi întreţinere pe zone în cartiere“, a mai spus Carmen Licu. Aici intră străzi ca Madona Dudu şi Felix Aderca, pe care se lucrează acum, dar şi Rovinari, Aurel Vlaicu, B.P. Hasdeu, Ecaterina Teodoroiu, Ştefan Velovan, Horezului, Drumul Apelor, Aleile IV şi VI Drumul Apelor, George Fotino sau Feldioara. Edilii spun că, în funcţie de fondurile care pot fi redistribuite la rectificarea bugetară, şi alte străzi vor putea fi reabilitate în 2009.

Program actual (galben)

1. Henri Coandă

2. Spaniei

3. Nanterre

4. Gheorghe Chiţu

5. Matei Basarab

6. Nicolae Iorga

7. Bucovăţ

8. Victor Papilian

9.   Macedonski

10. Dezrobirii

11. Corneliu Coposu

12. Gogu Constantinescu


Program viitor (roşu)

13. Madona Dudu

14. Felix Aderca

15. Rovinari

16. Aurel Vlaicu

17. B.P. Hasdeu

18. Ecaterina Teodoroiu

19. Ştefan Velovan

20. Horezu

21. George Fotino

22. Feldioara

23. Drumul Apelor

24. Drumul Apelor Aleea 4

25. Drumul Apelor Aleea 6Comenteaza acum

14 Comentarii

 1. craiovean said:

  Cat timp va dura asfaltul?
  Sau la vara viitoare se reasfalteaza?
  Vom vedea…..

 2. andi said:

  se vede ca va intereseaza doar CENTRUL. prima artera in capul listei GALBENE este ROCADA, domnule jurnalist. bulevardele DECEBAL, DACIA. dar probabil ca era mai greu cu harta, ca trebuia inca un zoom out si nu se mai vedea bine centrul… si ma si mir, ca ziceti in text ca sunt deschise 14 santiere dar la lista galbena enumerati doar 12, deci consider nu ca este lipsa dvs de informare ci rea-credinta?!?

 3. ari said:

  George Fotino sa o prelungeasca pana la strada HORIA ar fi perfect.

 4. gogu said:

  Domnilor, va rog sa vedeti in ce hal se afla tronsonul str. Romania Muncitoare din spatele Judecatoriei, care este cu cel mai mare nr. de gropi adevarate / m.p. din oras. Asta provoaca vibratii la trecerea masinilor pe strada, punand in pericol cladirile clasificate ca monumente istorice. Aveti in vedere si aceasta mica dar importanta strada din centrul Craiovei !

 5. balance said:

  Acum nu mai comenteaza nimeni nimic ?? Ca de 4 ani numai asta citesc, ca nu se asfalteaza strazile

 6. Eu said:

  Intreb si eu: Cand se va face strapungerea din Rovine catre Calea Bucuresti (zona Humulesti) pe langa fabrica de Biscuiti?
  Cand se vor incepe lucrarile la podul de la Hotelul Jiu catre Curtea de Apel si a pasajului subternan de pe strada Aries? Cand vor incepe lucrarile la parcarea de langa Teatrul National? Cand vor incepe lucrarile la parcarile supraterane (supraetajate)? STIE CINEVA CEVA?

 7. Marian Badirci said:

  Buna ziua!

  Pt. gogu: functionarii promit de mai multa vreme ca strada Romania Muncitoare va fi reabilitata in acest an. Noi chiar am sesizat primaria si am scris despre gropile de acolo. Data fiind dimensiunea acesteia, strada va fi asfaltata insa pe reparatii si intretinere a infastructurii pe cartiere, un program separat de lucrari al primariei. La aceasta ora nu exista expertiza tehnica, de aceea nu am enumerat-o. Tinem aproape!

  pt. ari: Strada George Fotino ajunge in strada Horia, chiar daca pare greu de crezut. Inteleg ca nu este reparata insa. Oricum, am transmis serviciului din primarie sesizarea dvs. Va vom comunica rezultatul.

  Pt. andi:
  Bulevardul Dacia – Decebal, despre care am scis de nenumarate ori, nu este asfaltat prin programele prezentate in articol – de modernizare si de intretinere pe cartiere. Este reabilitat prin Programul Operational Regional, axa 2. Cat despre santiere, doua dintre acestea nu vizeaza strazi, ci numai parcarile dintre blocuri la care accesul se face prin strazi deja asfaltate si prin mici alei. De aceea nu apar pe harta.

  O zi buna!

 8. Eu said:

  Domnilor de la GDS aveti vreo cunostiinta de cele intrebate de mine mai devreme? (pct 7)
  Multumesc!

 9. Marian Badirci said:

  Buna ziua din nou!

  Toate comentariile in care solicitati informatii de interes public din administratie vor primi raspuns. Putina rabdare, doar, pentru ca numai redactorul acreditat este in masura sa obtina mai repede aceste informatii.
  Pasajul si tunelul din centrul Craiovei sunt proiecte despre care am mai vorbit. Aceste proiecte sunt incluse in Planul Integrat de Dezvoltare a Zonei Metropolitane, care va fi depus in aceasta luna la Ministerul Dezvoltarii, pentru obtinerea de fonduri europne prin POR – axa 1. Semnalele de la minister sunt bune, planul a fost verificat de cateva ori. Este vorba apoi de licitatii. Primarul Craiovei spune ca la anul vor fi construite – atentie! – amandoua. Din cauza ca traficul va trebui interzis pe Calea Bucuresti, lucrarile trebuie incepute concomitent, pentru a nu se prelungi agonia.

  Pentru parcarea de la TNC, vorbiti despre cea subterana, banuiesc, de care am scis in urma cu cateva zile, s-a publicat anuntul de participare la licitatia pentru concesionare. Termenul de depunere a ofertelor este 22 iunie.

  Nu am idee sa mai fie viabil vreun proiect pentru supraetajate, dar voi verifica.

  Am intrebat despre strapungerea Rovine – Calea Bucuresti. Va voi anunta imediat ce primesc un raspuns.

  O zi buna!

 10. trica said:

  domnilor de la GDS treceti si pe strada ALUNULUI din CRAIOVA sa vedeti cum arata!!!!!si poate mai luati dupa dv si pe domnii de la mediu!!!!!!!!!va asteptam?????????

 11. Eu said:

  @Marian Badirci: Multumesc de raspunsuri; astept sa-mi trimite-ti un e-mail cu raspunsul la ultima intrebare. Apreciez rapiditatea cu care ne informati.

 12. strada CONSTANTIN BRANCOVEANU said:

  strada asta cand o asfalteaza pe unde au sapat la conductele de apa?e risc de accident in curba aia,ma risc zilnic ca sa nu dau prin groapa.

 13. ionut said:

  acum citiva ani se asfaltau aleile dintre blocuri si a fost un lucru extraordinar. dar nu e corect ca se asfalteaza aceleasi strazi dintodeauna.macar 10 strazi pe an sa fie asfaltate pentru prima data. nu aceleasi tot timpul

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top