25.288 de cazuri de gripă porcină

Autori


Virusul A (H1N1) al gripei porcine a infectat 25.288 de persoane din 73 de ţări şi a provocat moartea a 139 dintre ele, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii ieri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.

Faţă de precedentul bilanţ, de vineri, au fost înregistrate 3.348 de noi cazuri de infectare cu virusul gripei porcine şi 14 decese în plus. Majoritatea dintre acestea au fost confirmate în Statele Unite, mai precis, 2.163 de contaminări şi zece decese.

De asemenea, în Mexic au fost înregistrate 154 de noi cazuri şi trei decese, în Australia – 175 de noi cazuri, în Canada – încă 320, în Marea Britanie – 129, în Argentina – 55 şi în Chile – 42.


În Republica Dominicană a fost înregistrat primul deces, dintre cele 44 de persoane care fuseseră diagnosticate cu gripă porcină.

Patru noi state au intrat pe această listă: Insulele Cayman (un caz), Republica Dominicană (un caz), Trinidad şi Tobago (două cazuri) şi Emiratele Arabe Unite (un caz).


Comenteaza acum

4 Comentarii

 1. DX said:

  Multi in varsta si o parte din tineretul ce s-a nascut in epoca conunista,sant satui de hauuuuuuuuuuuu-hauuu uuuuu de la cea mai mica musca pana la dinosaurii infiniti.Nu vi se pare ceva exagerat cu asemenea publicitate de doi lei?Daca doctorii si subalternii au ramas fara bani,faceti cheta si ajutatii ori trecetii la social.Au uitat cate crime au la activ? Eram copil si venea medicul la cei in varsta si numai faceau sute de analize,il analiza fizic si spunea ce trebue sa faca cu reteta eliberata,au muncit ca niste sclavi cei batrani si uite,o parte depasesc suta de ani.Azi cu atatea analize si medicamente,o tanara de 20 ani arata ca alta la40-50ani.DE CE?Aflati ca avem medici foarte buni pt sanatate si avem un mare nr specialisti in jaf si crime legale.Azi gripa porcina ,ieri aviara si maine,cbalina ori a tantarilor s-au gasesc ce specie de vietuitoare mai au gripa,cancer,hepatit a ,…….etc.Dati mai bine publicitate ca sinucigasii sa mearga la doctori si in scurt timp ajung acolo unde doresc fara prea mult efort..

 2. to`arashul Matrics said:

  Dati-mi voie sa va atrag si eu la rindul meu atentia ca doar animalele care le folosim pentru hrana se “imbolnavesc”! Daca va vine vreo intrebare de genul “Da` maimutele de ce nu?!!” sau “Da` ratele salbatice de ce nu?!!!” aveti grija ca puteti fi acuzati de terorism!!! 🙂

 3. DXpt# 2 said:

  Exista oarecare realitate in ceia ce spuneti, dar trebuie rcunoscut faptul ca se fac multe abuzuri datorita postului si locul ocupat in societate.Pestele nu are gripa,vanatul, scoicile,etc,un au boli ca astfel nu ar fi atat de scumpe.Dvs,posibil faceti parte din unele sisteme ale statului s-au familia ori alta persoana draga si de aceia nu doriti sa se comenteze negativ sub niciun aspect.Fiecare cum vede realitatea,fie din cazuri diverse ori din experienta si altii trateaza tragedii cu indiferenta si confort mai bine ca un film de fictiune.Tocmai de aceia avem unele surprize cu probleme deosebit de grave.Nu dramatizez nimic,ci,se cunoaste faptul ca madicatia folosita la voia intamplarii da efecte nedorite cu probleme infinite fata de cei din jur iar consecintele sant pe masura.Daca aveti copii,e bine sa luati in serios orce greseala a medicinei pt ca nu va suferi cel matur,ci,acel suflet nevinovat si la un moment dat va apare o familie de handicapati si boli incurabile.Cand va plictisiti de toate mai analizati efectele negative ale unei medicatii ce e luata la voia intamplari si atunci ve-ti avea alta mentalitate si comentati alt fel.

 4. to`arashul Matrics said:

  in mod sigur nu ati fost atent la posturile mele! ma multumesc pentru sfaturi dar sint inutile… in cazul personajului meu! Urmariti-ma cu atentie si nu va lasati influentat ca (parca) v-am atacat cindva!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top