10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Pastile de slăbit cu droguri la Craiova

Pastile de slăbit cu droguri la Craiova

Şapte cutii cu produse naturiste pentru slăbit, suspectate că ar conţine un derivat al amfetaminei, au fost retrase de la vânzare în urma controalelor efectuate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj în ultimele săptămâni în unităţi de distribuire a produselor naturiste din Craiova. În urma controalelor efectuate până acum în farmacii, plafare şi depozite a mai fost găsită o singură cutie la Farmacia Al Shefa, din lotul 081003. „Pentru produsele din aceste loturi s-au dispus retragerea de pe piaţă şi distrugerea produselor“, a precizat dr. Jan Pîrgaru, director coordonator adjunct pentru control în sănătate publică în cadrul DSP Dolj. În consecinţă, cutia de Super Slim a fost sigilată şi ridicată de firma distribuitoare intermediară (SC Radix SRL din Bucureşti) pentru a fi distrusă.
Alte cinci cutii au fost oprite de la comercializare la Farmacia CAMPUS UPB de pe strada Caracal, iar una la Farmacia DONA de pe Calea Unirii. În aceste două cazuri însă, inspectorii sanitari nu au dispus distrugerea cutiilor, ci doar retragerea lor de la comercializare, fiind vorba de produse de slăbit dintr-un lot (090403) pentru care nu s-au primit încă rezultatele de laborator care să confirme prezenţa substanţei stupefiante. „Sibutramina este o substanţă medicamentoasă derivată din amfetamină, care poate produce efecte secundare asemănătoare amfetaminei: dureri de cap, ameţeli, leşin, disconfort. Pe ambalajul produselor de slăbit nu era trecută această substanţă“, a mai spus Jan Pîrgaru.
DSP Dolj va continua controalele şi în perioada următoare, chiar dacă este posibil ca o bună parte din produsele din loturile contaminate să fi fost folosite deja de populaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS