Acasă Actualitate Peste 300.000 de gorjeni sunt aşteptaţi la urne

Peste 300.000 de gorjeni sunt aşteptaţi la urne

După ce au avut parte de o campanie electorală discretă şi fără incidente majore, în afara unor afişe mâzgălite sau rupte, partidele politice din Gorj îi aşteaptă duminică pe alegători la vot.

Alegătorii cu drept de vot din Gorj sunt aşteptaţi duminică la urne în cele 317 secţii de votare pregătite în judeţ. Cele mai multe dintre acestea, 55, se află în municipiul Târgu Jiu. Potrivit prefecturii, în Gorj au fost înscrise pe listele electorale 304.870 de persoane cu drept de vot. Vineri, la sediul instituţiei a avut loc acţiunea de împărţire a buletinelor de vot către reprezentanţii celor 70 de primării. Pentru alegerile europarlamentare de duminică au fost tipărite 335.671 de buletine de vot şi pregătite 291.415 autocolante. De asemenea, au fost realizate 1.585 de ştampile cu menţiunea „votat“, care vor fi distribuite în cele 317 secţii. La sediul prefecturii va funcţiona sâmbătă şi duminică un centru de comunicare ce va gestiona toate datele legate de alegerile europarlamentare din judeţ.

Jandarmii şi poliţiştii, la datorie

Pe timpul desfăşurării alegerilor europarlamentare, aproximativ 200 de jandarmi gorjeni vor acţiona conform atribuţiilor ce le revin pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, putând, potrivit noilor reglementări legislative, să constate contravenţii şi să aplice amenzi. La nivelul judeţului, se vor constitui rezerve de intervenţie care la ordin vor fi dislocate în zonele unde există riscul producerii unor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Joi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj a avut loc instruirea personalului cu privire la responsabilităţile şi sarcinile specifice care revin jandarmilor, dar şi în privinţa actelor normative care reglementează desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Locurile de afişaj electoral au fost incluse în itinerariile de patrulare ale dispozitivelor de ordine şi siguranţă civică, dar şi asigurarea pazei pe timpul transportului buletinelor de vot de la locul de tipărire la cel de depozitare, precum şi paza acestora până la distribuirea lor către secţiile de votare. Duminică, efectivele de jandarmi vor putea fi suplimentate în funcţie de situaţia operativă, cunoscându-se faptul că vor reveni IJJ Gorj un număr de 59 de secţii de votare. În ziua alegerilor, aproximativ 80 de jandarmi vor asigura intervenţia în situaţia în care ordinea şi liniştea publică vor fi grav tulburate. Jandarmii vor asigura paza şi protecţia proceselor-verbale cu rezultatele obţinute în judeţul Gorj, pe timpul transportului de la Târgu Jiu la sediul Biroului Electoral Central din Bucureşti. De asemenea, 600 de poliţişti gorjeni vor fi implicaţi în buna desfăşurare a procesului electoral.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version