8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Duminică, la vot

Votul pentru alegerile europarlamentare de duminică se desfăşoară pe sistemul listelor de partid. Candidaţii fiecărui partid politic înscris la alegeri, alături de cei doi independenţi, apar pe buletinul de vot în chenar, în interiorul căruia se aplică ştampila de vot, în funcţie de opţiune. Cetăţenii trebuie să ştie că nu pot aplica ştampila de vot pe doi candidaţi, respectiv partide, întrucât acest lucru duce la anularea buletinului de vot.
În judeţul Dolj, sunt 517 secţii de votare, dintre care 166 în Craiova. Cetăţenii pot vota la oricare dintre acestea în baza unui act de identitate, o singură dată. Votul multiplu este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare. Secţiile de votare se vor deschide la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. Dacă nu vă regăsiţi pe lista afişată la secţie, prezentaţi actul de identitate şi veţi fi trecuţi pe o listă electorală suplimentară.
În urma alegerilor de duminică se vor stabili cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European. Alegerile europarlamentare din 2009 au loc în 27 de state membre ale Uniunii Europene, în perioada 4-7 iunie, şi în urma lor vor fi desemnaţi cei 785 de deputaţi europeni, cu mandate de cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII