17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTriunghiul giratoriilor

Triunghiul giratoriilor

În cartierul craiovean Valea Roşie au început lucrările pentru construirea celui de-al doilea sens giratoriu de pe strada Henri Coandă, la intersecţia cu străzile Caracal şi Potelu.

Cartierul craiovean Valea Roşie, „cea mai înapoiată zonă din punct de vedere al infrastructurii“, cum l-au numit chiar locuitorii săi veniţi la „Fii vocea cartierului tău!“ în 2007 şi în 2008, suferă în această perioadă transformări radicale. Cele mai importante artere de circulaţie au intrat în reparaţii sau sunt pe lista pentru reabilitare. O dată cu asfaltarea străzilor Henri Coandă şi Spaniei, vor fi realizate şi cele trei sensuri giratorii în intersecţiile cu trafic intens. De fapt, rămân două, fiindcă unul, la intersecţia străzii Henri Coandă cu Împăratul Traian, este deja instituit. Urmează întretăierea străzilor Caracal, Henri Coandă şi Potelu, unde au fost demarate lucrările, şi intersecţia străzii Spaniei cu Împăratul Traian, unde autorităţile speră să vadă un sens giratoriu până pe 30 iunie. „În programul de modernizare şi întreţinere a fost inclusă şi reabilitarea străzii Spaniei, pe care va fi construit şi un sens giratoriu, la încrucişarea cu Împăratul Traian. Pe 15 iunie vom preda amplasamentul constructorului, iar până la sfârşitul lunii sperăm ca sensul giratoriu să fie gata“, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Municipalitatea a renunţat la semaforizarea intersecţiei străzilor Caracal, Potelu şi Henri Coandă, după ce a băgat bani în studii de fezabilitate inutile. „Traficul rutier în această intersecţie este foarte aglomerat. Amenajarea unui sens giratoriu nu era posibilă nici acum un an, nici acum doi ani, fiindcă o parte din domeniul public adiacent străzilor Caracal şi Henri Coandă era în litigiu, iar din acest motiv primăria nu putea lărgi partea carosabilă. Fluidizarea circulaţiei fiind o urgenţă, s-a ales atunci varianta semaforizării. Între timp, regimul juridic al terenurilor a fost clarificat şi s-a revenit la varianta cu sens giratoriu“, a mai arătat Carmen Licu.

Primul giratoriu,
modificat

La intersecţia străzilor Henri Coandă şi Împăratul Traian, sensul giratoriu a fost construit încă de luna trecută. La primul desen însă, partea carosabilă între cercul din intersecţie şi colţul străzilor a ieşit prea strâmtă, aspect confirmat de poliţie şi de primărie după sesizările presei. Între timp, banda carosabilă a fost lărgită prin modificări aduse atât scuarului, cât şi trotuarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII