14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlocul B6, focar de infecţie

Blocul B6, focar de infecţie

Scandal ieri, la blocul B6 din cartierul craiovean George Enescu, unde reprezentanţi de la Salubritate, de la DSP Dolj şi de la Poliţia Comunitară au încercat să o convingă pe femeia care creşte câini şi pisici în apartament să renunţe la unele animale.

„Să nu-mi luaţi căţeii! Ce aveţi cu ei? Vor să-mi omoare câinii!“, aşa au fost primiţi ieri reprezentanţii Salubrităţii, ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, ai Poliţiei Comunitare, precum şi cei ai Asociaţiei de proprietari nr. 3 Paşcani de locatara blocului B6 din cartierul George Enescu, care creşte în apartament câini şi pisici. Instituţiile abilitate să intervină s-au sesizat în urma articolului apărut în GdS pe 1 iunie şi cererilor locatarilor. Iniţial, Ioana Lăpădat, luată prin surprindere, nici nu a vrut să audă de „vizita“ celor care arătau un mare interes pentru animalele ei. După multe discuţii, proprietara apartamentului nr. 1 a cedat şi le-a permis celor de la ecarisaj să-i ia doi dintre câinii pe care îi adăposteşte în locuinţă. Dar nu înainte de a pune condiţii ca animalele să fie duse la adăpost, apoi spălate, deparazitate, sterilizate, crotaliate şi aduse înapoi. „Am mers la primele ore ale dimineţii la adresa din George Enescu cu două echipe de la ecarisaj pentru a vedea care este situaţia. Am fost însoţiţi de cei de la Poliţia Comunitară, de un medic de la DSP şi de administratorul asociaţiei de proprietari. Am încercat să ajungem cât mai devreme ca să o găsim pe proprietară acasă şi să obţinem de la ea acordul să intrăm şi să ridicăm respectivele animale. Iniţial, ne-a dat voie să pătrundem în interior, dar s-a răzgândit repede. După ce i-am promis că vom avea grijă de câini şi că-i vom înapoia, ne-a permis să luăm doar doi. Nu ştim numărul lor. Angajatul nostru, care a intrat şi a luat animalele, ne-a spus că a mai văzut înăuntru alţi doi, trei câini şi trei pisici, dar este posibil să fie mai multe patrupede. Nu am putut rămâne prea mult în acel loc pentru că era foarte mare mizerie, iar mirosul era foarte neplăcut. Nu înţeleg cum vecinii au tolerat-o atât de mult timp“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate Craiova.

DSP confirmă
sursa de infecţie

Acţiunea de ieri a fost doar un prim pas în demersurile făcute pentru eradicarea focarului de infecţie din blocul B6. Totul depinde însă de ceilalţi locatari, care ar trebui să fie mult mai hotărâţi în acţiunile lor dacă vor să scape de acest „disconfort“. „Noi am fost la faţa locului şi am constatat că femeia trăieşte în condiţii mizere. Este un mediu favorabil pentru existenţa rozătoarelor şi a insectelor, care răspândesc cu uşurinţă o serie de agenţi patogeni. Există boli grave, care se transmit foarte uşor de la pisici şi câini la om. Sănătatea locatarilor din acest bloc este pusă în pericol din cauza acestor animale ţinute într-o stare jalnică şi fără asistenţă medicală. Am încheiat un proces-verbal pe care locatarii îl pot folosi ca probă în instanţă împotriva acestei persoane. Numai prin obţinerea unei hotărâri se poate pătrunde în apartament, pentru a fi luate animalele, ridicate gunoaiele şi pentru a se dezinfecta spaţiul care ulterior trebuie igienizat“, a afirmat dr. Sorina Mirea, din cadrul DSP Dolj.
La mai puţin de o oră de la plecarea autorităţilor, situaţia revenise la normal. Acelaşi câine comunitar păzea holul, iar din apartamentul Ioanei Lăpădat venea un miros dezgustător. Femeia plecase, aşa cum face în fiecare zi, să caute prin tomberoane hrană pentru animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII