21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParc public transformat în livadă de pruni

Parc public transformat în livadă de pruni

Parcul din centrul staţiunii Băile Herculane a fost transformat în livadă de pruni. Patronul unei terase a început sâmbătă dimineaţă să defrişeze parcul, ce datează din anul 1976, şi să plan-teze pomi fructiferi, căpşuni şi trandafiri, în zona din faţa hotelurilor Dacia şi Domogled ale UGSR.

Patronul Vasile Teleagă a angajat mai mulţi zilieri şi le-a dat ordin să sape verdeaţa din parc şi să taie crengile brazilor care înfrumuseţau centrul staţiunii Băile Herculane.
„Prima dată mi s-a spus că am de cărat nişte ştachete, acum văd că au tăiat brazii, că aşa a dat ordin domnul patron“, a spus un şofer de Rabă.
Primăria Băile Herculane a încercat în zadar să stopeze acţiunea omului de afaceri. Acesta, nemulţumit de cum munceau oamenii lui, a pus mâna pe târnăcop şi a început să sape parcul.
„Cum poate, domnule, să vină cineva şi să-mi spună să plec de pe proprietatea mea?! Sunt proprietar şi fac ce vreau aici! Fac curăţenie, îmi plantez pomi, flori, amenajez frumos. Nu este vorba despre nici un parc. Este terenul meu, pe care am acte, şi fac ce vreau eu cu el. Îl aranjez după bunul plac. Am acte de la Oficiul de Cadastru, dacă vine cineva de la primărie cu acte, eu îi las şi plec“, a spus omul de afaceri Vasile Teleagă.
Primarul staţiunii Băile Herculane susţine că are acte care atestă că terenul defrişat este parc din anul 1976, însă, prin metode numai de unii ştiute, Vasile Teleagă a intrat în posesia acestui teren al primăriei.
„Nu ştiu pe ce bază Oficiul de Cadastru Caraş-Severin i-a acordat acestui cetăţean acte, nu ştiu cum a intrat el în posesia terenului, de fapt a parcului public din Băile Herculane. Se pare că în această staţiune cel mai bine este să fii infractor, pentru că atunci te ascultă toată lumea şi ai de câştigat. Am făcut plângere la poliţie. Vom merge în instanţă şi atunci să vedem cine are câştig de cauză“, a spus edilul Nicuşor Vasilescu.
În replică, Vasile Teleagă a spus că a cumpărat parcul acum doi ani şi face ce vrea pe pământul lui.
„Unde este, domnule, legea proprietăţii? Fac ce vreau aici. Iar dacă primăria vrea să vină şi să facă parc aici, eu îi vând. Sau să îmi dea teren în altă parte. Dar acum să mă lase în pace să îmi continui treaba“, a mai spus Vasile Teleagă.

„Face ce vrea şi nu ascultă nimic“

Poliţia a încercat să-l oprească pe patron, dar oamenii legii s-au văzut nevoiţi să fugă din faţa târnăcoapelor lui Teleagă.
„Am fost sesizaţi despre acest caz. Au fost identificate persoanele reclamate. Urmează ca la finalizarea anchetei să se dispună măsura legală. Acest teren este parc public în actele primăriei. Rămâne ca instanţa judecătorească să demonstreze acest lucru“, a declarat Gheorghe Băcanu, inspector la Poliţia Băile Herculane.
Patronul mai are o terasă construită tot în condiţii suspecte, fără autorizaţie de la primărie, lângă parcul pe care acum îl defrişează.
„Domnul Teleagă a cumpărat acest teren cu tot cu terasă, după ce noi i-am trimis fostului proprietar adresă de sistare a lucrărilor pentru că nu avea autorizaţie de construcţie. Nu avea nici un act, dar a vândut. Acum domnul Teleagă nu vrea să înţeleagă că această terasă este în instanţă de pe timpul fostului proprietar. Dânsul face ce vrea şi nu ascultă nimic“, a spus arhitectul Primăriei Băile Herculane.
Autorităţile oraşului nu ştiu cum a intrat patronul în posesia actelor care-l fac stăpân pe domeniul public.
„Eu nu ştiu ce fel de acte o avea, pentru că de la primărie nu i s-a dat nimic. În actele primăriei se vede clar că acest teren este parc din anul 1976, s-a publicat în Monitorul Oficial. Oficiul de Cadastru Caraş-Severin nu a fost bine informat când a dat liber acelor acte pe care domnul Teleagă le arată“, a mai spus primarul staţiunii, Nicuşor Vasilescu.
Vasile Teleagă s-a ales în urma acţiunii de defrişare a parcului şi de construire a unei terase fără autorizaţie cu două amenzi în valoare de 200.000 de lei, date de Primăria Băile Herculane, dar şi cu dosar de cercetare din partea Poliţiei Băile Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII