8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci zile de Expo-Flora

Cinci zile de Expo-Flora

Începând de sâmbătă, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova, se desfăşoară cea de-a XXVI-a ediţie a manifestării Expo-Flora, astfel că zona s-a transformat într-o imensă grădină botanică.  

În perioada 30 mai – 3 iunie, în Craiova se desfăşoară o nouă ediţie a manifestării Expo-Flora. Sute de flori şi arbuşti ornamentali (trandafiri agăţători, orhidee, minirosa, bonsai, tui, brăduţi, lămâi, petunii şi alte specii), mobilier şi decoraţiuni de grădină au invadat încă de sâmbătă Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova. „În acest an şi-au anunţat participarea 60 de societăţi de profil din ţară (Craiova, Baia Mare, Cluj, Bucureşti, Piteşti, Satu Mare, Târgovişte, Slatina etc.)“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.  
Chiar dacă sâmbătă a
plouat, craiovenii nu au rezistat tentaţiei, mai ales că florile erau mai frumoase ca oricând şi căpătaseră o strălucire deosebită, şi au plecat acasă cu zeci de ghivece de flori. „Eu ţin umbrela şi tu iei ghiveciul“, îi explica o doamnă persoanei cu care venise la cumpărături. Găsise arbuşti pe gustul său şi nu a ratat o astfel de ocazie. În această situaţie au fost şi alţi craioveni. „Am găsit nişte petunii care se potrivesc cu restul florilor pe care le avem deja. Mi-au plăcut şi le-am luat. Am venit astăzi, chiar dacă plouă, pentru că, în general, în ultimele zile, deşi se mai ieftinesc, rămân florile mai puţin frumoase. Anul trecut, de exemplu, nu am mai găsit ceea ce-mi doream“, a explicat o doamnă care, pe lângă cele câteva petunii, luase şi un lămâi. „L-am găsit la un preţ bun şi, pentru că îmi doream, am făcut un efort“, a adăugat aceasta.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS